FONTOS


 

A felnőttek ellen is készült a juniorválogatott
Már hangolnak Isztambulra

Minden a világbajnokságról szól. Mármint a junior-válogatott háza táján. A közvetlen utánpótlást jelentő korosztály szakadatlanul készül az augusztus 10-17. között rendezendő törökországi, isztambuli világeseményre: egyrészt szeretnék feledtetni a pólósok az előző csapat két évvel ezelőtti ötödik helyezését, másrészt pedig sokuknak ez lesz az utolsó utánpótlás-versenye.

- Ráadásul én is mindig szóba hozom a világbajnokságot, foglalkoztassa csak őket, tudják, mi vár majd rájuk. Persze, arra is figyelek, ne essenek át a ló túloldalára, nehogy begörcsöljenek a feladattól - magyarázta Merész András, a válogatott edzője, aki kellemes gondokkal küszködik: sok a jó játékos. És ezek a jó játékosok a legmagasabb osztályban bizonyítanak, többen közülük az OB I felsőházi rangadóin kapnak szerepet, sőt, egyesek az európai kupameccseken is edződnek. Gondoljunk csak mondjuk a BVSC vasárnapi KEK-találkozójára, ahol 1-2 után az a Kis Gábor fordította meg az állást, akinek nevét Kemény Dénes is feljegyezte a noteszébe. A felnőttek kapitánya egyébként is próbálgatja a fiatalokat, bő, olimpiai bajnokokkal dúsított keretében például Szívós Márton és Varga Dániel révén két juniorkorú játékos is megtalálható.

- Rendkívül hasznos lesz a világbajnokság szempontjából, hogy rutinnal felvértezve állnak majd oda a srácok a meccsekhez. Nem titok, a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. A múltkor kíváncsiságból megkérdeztem a játékosoktól, ki nyeri a vébét, akik csodálkozva néztek rám. Azt nem merték mondani, hogy hülye kérdés, így be kellett érnem az egybehangzó mi?-vel - tudtuk meg a szakvezetőtől, akinek a két kapus kiválasztásánál sincs könny? dolga. Mindazonáltal a nyáron nem más, mint a BEK-győztes Mátéfalvi Csaba segít majd az "egyesek" felmérésében : - A három számításba jövő kapuvédő egyaránt remek teljesítményt nyújtott eddig. Remélem, így marad még sokáig, és feladják nekem, nekünk a leckét - mondta Merész. Egyedül azt sajnálja, hogy a kifejezetten bekként számításba vehető pólósok valahogy kimaradtak ebből a korosztályból, a honvédos Kovács Olivér mellé mindenképpen meg kell találnia a legjobb megoldást.

A keret három alkalommal is a felnőttek ellen játszott tesztmeccset (a tréner szerint roppantul hasznos volt), mostantól azonban klubcsapatokkal szemben mérkőzik majd. A jövő héten például az Újpesttel, ahol ugyebár az edző nem más, mint a másik utánpótlásfelelős, az ifik szakvezetője, Godova Gábor. Már biztos, hogy júniusban egy spanyolországi, júliusban pedig egy horvátországi és az itthoni, szegedi tornán vesz részt a csapat, ám ezt követően elképzelhető még egy szlovákiai viadal is. Aztán jöhet világbajnokság (13 pólós mehet majd), amely állandó téma a juniorok körében. Nem túlzás, náluk minden erről szól.

a. z.

GONDOK a Budapesti Vízilabda-szövetségben. Miután több mint két éve nem tartottak közgy?lést, sőt az elnökségi ülések is rendre elmaradtak, hatan lemondtak elnökségi tagságukról. Mindössze az elnök Dóczi István, a főtitkár Pálinkás Tamás, valamint Wolf Péter maradt a BVSZ-ben, amelynek m?ködése így igencsak kérdésessé vált.

Nemzeti Sport, 2001.02.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001