FONTOS


 

Magyar Kupa-nyolcaddöntők, első mérkőzések
A végére belehúzott a Ferencváros

UTE-Humet-FTC Thomas Jeans 4-6 (1-0, 1-1, 2-1, 0-4)

Hajós Alfréd uszoda, 150 néző. V: Császár, Szentgyörgyi

UTE: ÁTS - MÁTYÁS 2, Ambrus 1, Molnár P., Létay, Varga Z., VARGA D. 1. Cs: Benczúr, Suti, Povázai, Berezvai, Maklári Á., Kollár. Edző: Godova Gábor

FTC: KÓSZ - SZÉKELY 2, Komlósi, Nyéki 2, MATAJSZ 1, Haufe, Hesz 1. Cs: Takács A., Paján, Szebeni, Tiba, Vogel, Boyd. Edző: Vad Lajos

Gól - emberelőnyből: 4/1, ill. 10/3

Pontosan hat percig gyömöszölték egymást a csapatok eredménytelenül - köszönhetően Áts három nagy védésének, a nagy tehetség, Varga Dániel labdaszerzéseinek, valamint a ferencvárosi kapufának. Végül Ambrus hétméteres szabaddobása nyitotta a Magyar Kupa slágermérkőzésének góljait, de ez csak a bemelegítés volt. A második negyedben ugyanis három sebességgel feljebb kapcsoltak az együttesek, csak úgy kapkodták a fejüket a nézők. Hol az egyik, hol a másik kapu előtt láthattak tűzijátékot. Nagy részüket védték a kapusok, de Mátyás és Székely lövésénél már ők is tehetetlenek voltak. Az Újpest vezetése tudatában vérszemet kapott, egyre lelkesebben játszott, ennek köszönhetően még növelte is előnyét.

Varga Dániel távoli akciógóljával lett 3-1, majd mozdulatát Hesz Máté a másik oldalon lemásolta. Ezt a lövést leszámítva (bár erről sem tehetett), Áts továbbra is hibátlanul őrizte hálóját, rengeteg lövést sikerült hatástalanítania. Még az utolsó szünet előtt újra kettőre nőtt a hazaiak előnye, mikor Mátyás gyönyörűen értékesítette centerben Suti átadását.

A zárónegyedben összeszedte magát a bajnok, előbb kettős emberelőnyből Nyéki révén közelebb lépett a lilákhoz, majd Székely nagy alakításával egyenlített is: sydneyi aranyérmesünk Mátyástól ellopta a labdát, végigúszott vele, és egyszerűen elhelyezte Áts kapujában.

Az utolsó percekben újra a kapusok következtek, egymást múlták felül a bravúrokban. A zöldek viszont úgy gondolták, ha már sikerült felállniuk, tesznek is egy-két lépést, vagyis Székely kapufára ejtett labdáját Matajsz látványosan becsavarta Áts mögé, majd egy óraügy (ferencvárosi időkérés közben sokáig futottak a másodpercek), után Nyéki előnyből állította be a végeredményt.

Godova Gábor: - A küzdelmes mérkőzés a végére a mi hibánkból is értékelhetetlen lett.

Vad Lajos: - Mostani helyzetünkben csak a sportemberi mivoltunkat tudtuk kiemelni.

(radvány), Nemzeti Sport 2001.02.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001