FONTOS


 

A Posillipo először az élen
Kásás triplázott

Az európai kupameccsek miatt két mérkőzést előrehoztak az olasz bajnokság 19. fordulójában. A Brescia-Posillipo és az Ortigia-Florentia összecsapáson is vendégsiker született, aminek a következtében az idei szezonban először állt az élre a Posillipo.

A tavalyi bajnok már az első negyedben eldöntötte a találkozót a Brescia ellen, hiszen pár perc alatt négygólos előnyre tett szert. A második és harmadik kilenc percben feltámadt ugyan a Brescia, ám a háromgólos Kásás Tamás vezette Posillipót csak két gólra tudta megközelíteni.

A Florentia is ünnepelhetett (Fodor Rajmund egy gólig jutott), hiszen simán győzte le az Ortigiát. A siracusai gárda csupán az első öt percig tudta magát tartani a firenzeiek ellen (1-1) - Gál András egyenlített ki -, ám utána az ötgólos olasz válogatott, Roberto Calcaterra főszereplésével ellenállhatatlanok voltak a vendégek.

Olasz bajnokság, 19. forduló: Ortigia-Florentia 6-15, Brescia-Posillipo 10-12. Az élcsoport: 1. Posillipo 50 pont, 2. Florentia 49, 3. Roma 48 (18 mérk.)

*

Az olasz csapatok változtatásokat sürgetnek. Az első osztály mind a tizenkét csapatának a képviselője jelen volt azon a római tanácskozáson, amelyen a bajnokság jövőbeli lebonyolításának esetleges módosításairól eset szó. Az első liga csapatai számos javaslatot tettek a bajnoki sorozat megváltoztatására: a gárdákat két hatos csoportba osztanák be, ahol az egyesületek körmérközéseket játszanának; a klubok nemcsak kettő, hanem legalább négy külföldi játékost igazolhatnának le; a túl sok sztárjátékos egy csapatba való tömörülését megakadályozandó, az észak-amerikai kosárlabdaliga, az NBA mintájára fizetési sapkákat állítanának fel a klubok számára.

(hegyi a.), Nemzeti Sport 2001.02.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001