FONTOS


 

A spanyol Barceloneta az ellenfél a KEK-elődöntőben
Bajuszrángatásra készül a BVSC

Evés közben jön meg az étvágy.

De jó lenne bejutni a legjobb nyolcba - az óhaj sikerült.

De jó lenne ott lenni a legjobb négy között - ott vannak.

De jó lenne döntőt játszani - hát jó lenne...

A BVSC-Brendon pólósai eddig csodálatosan teljesítettek a KEK mezőnyében, átalakulás ide, fiatalítás oda, többek között a tavalyi BL-negyedik horvát POSK Split testén keresztül, eljutottak a kupa véghajrájáig. És most természetesen már a döntőben gondolkodnak.

Így is van ez rendjén, annak ellenére, hogy irtózatosan nehéz feladat előtt állnak.

Barceloneta-Adeco. Két jugoszláv (Trbojevics, Savics), egy horvát (Letica) és megannyi spanyol (például Sans, Gomez vagy Marcos) játékossal a soraiban. Vezeti hazája bajnokságát, megnyerte a kupát, azaz remekel az idén.

- Meg kell hogy ráncigáljuk az oroszlán bajszát! - mondotta a Vasutas edzője, Gerendás György, akit egyébiránt igencsak levett a lábáról a szerdán rátört vírusos betegség, saját bevallása szerint rég volt ilyen gyenge állapotban. Ám szerencsére nem neki, hanem tanítványainak kell vasárnap csatasorba állniuk. - Mindenképpen olyan eredményt kell elérnünk, amely felbőszíti az ellenfelet, amely után a Szőnyi úton reális esélyünk marad a továbbjutásra. Most úgy érzem, nem szabad úgy kimennünk, hogy egy- vagy kétgólos vereség még belefér, a cél nem más, mint a győzelem. Ha sikerülne a tervünk, és kihozzuk a sodrukból a spanyol együttes pólósait, akkor lehet keresnivalónk -ecsetelte Montreal bajnoka.

A szakember nem tudja, mire számíthat a riválistól, pörgős, pattogós, latinos vagy a horvátokra és a jugoszlávokra, valamint az idősebb spanyolokra jellemző statikus játékra, de alakuljon bárhogy, a BVSC tudja, mit kell tennie. A szlovák válogatott három napon keresztül ideális felkészülési partner volt Zuglóban, ellene gyakorolták a magyar kupagyőztes pólósai a megálmodott taktikát, amely reményeik, reményeink szerint tökéletesen megvalósul majd vasárnap délben.

Igen, délben. Szokatlan az időpont, annyi szent (de még milyen!), a spanyol televízióközvetítés miatt azonban belement a Barceloneta vezetősége. - A sorsolás után pont azon elmélkedtem, hogy a leginkább este pörgő spanyolok ellen milyen jó volna mondjuk három-négy óra körül kezdeni, aztán tessék. Erre azért nem gondoltam... -jelezte Gerendás, utalva arra, hogy bizony mindenkinek furcsa lesz a 12 órás kezdés. Csapatában mindenki bevethető, egyedül az Európa-bajnok Németh Zsoltnak akadtak a hét közben kisebb gondjai, de minden bizonnyal a kiváló bekk is ott lesz a vízben. Mint ahogy ott lesz az olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán is, aki ha elkapja a fonalat, akár egymaga felbőszítheti a riválist. De a BVSC pont azért jutott el idáig, és pont azért nem lefutott ez a párharc, mert tökéletes a csapategység, remekül ötvöződik a fiatalság és a rutin.

Az együttes szombat reggel Bécsig buszozik, majd az osztrák fővárosban ül repülőre. Hazafelé is hasonlóan utazik, remélhetőleg még inkább sikerre éhesen.

(a.z.), Nemzeti Sport 2001.02.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001