FONTOS


 

A Vasas több lövésből lőtt kevesebb gólt
Vad Lajos nem marasztalta el a játékosait

Vad Lajos a vereség ellenére megdicsérte a játékosait. A Fradi szombat este, a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában Nizzában szenvedett 11--9-es vereséget a helyi Olimpique Nice-től, mégsem marasztalta el tanítványait a magyar bajnok edzője.

"Valóban nem, mert egy rossz szavam sem lehet rájuk. A fiúk mindent megtettek a győzelemért, a közepesnél jobban játszottak, Kósz Zoli pedig, bárki, bármit is mond, jól védett" -- mondta a hazaérkezést követően Vad Lajos, aki természetesen el volt keseredve a meccset követően. "Végig szoros volt a találkozó, kilenc nyolcra mi vezettünk, amikor az addig is inkább a hazaiaknak fújó bírók átvették a kezdeményezést. Előbb nem adták meg Boyd szabályos centergólját, majd amíg tőlünk sorozatban kiszórtak valakit, addig a franciák kapujánál a kontrafaultokat fütyülték. Fiatal csapatom ezt nem tudta elviselni."

A Ferencváros a nizzai eredményétől függetlenül sem áll rosszul a Piros csoportban, ahol a görög Olympiakoszt -- némi meglepetésre -- csak 9--8-ra legyőző, címvédő Becsej harmadik sikerével hat ponttal, százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. A másik három alakulat két-két pontot számlál, közülük a Fradi azért áll egy kicsivel jobban, mert a második körben mindkét riválisát itthon fogadhatja. Persze, sokak szerint is badarság elvárni attól a csapattól a továbbjutást, amely egyrészt gyengült az előző idényhez képest, másrészt amelynél a játékosok csak nagy ritkán (vagy úgy sem) juthatnak hozzá a fizetésükhöz. Ettől függetlenül a pólósok mindent megpróbálnak a meccseken (Nizában például Székely triplázott, és az első jelentések szerint szintén három gólig jutó, ám "csak" duplázó Matajsz és a szintén kettőt vágó Nyéki is nagyszerűen játszott), de ki tudja, mire mennének akkor, ha az öltözőben nem a fizetések elmaradásáról kellene tanácskozniuk...

A Vasas is kesereghetett szombat este, ugyanis a LEN-kupa elődöntőjében kiadós vereséget mért rá a kontinens legeredményesebb, hétszeres BEK-győztes csapata. A horvát Mladost Zagreb a magyar válogatott olimpiai bajnokának, a három gólig jutó Varga Zsoltnak a vezérletével már a Komjádi uszodában eldöntötte a továbbjutást. Mert még Somossy József szerint is elképzelhetetlen, hogy Zágrábban együttese le tudja dolgozni a 12--7-es hátrányt.

"Kielemeztem a meccset, és igen érdekes adatra bukkantam. A horvátok tizenkilenc kapura lövésből érték el a tizenkét gólt, míg mi harmincból lőttünk hetet. Azaz, a nagy akarásnak nyögés lett a vége, mindenképpen gólokra hajtottunk, miközben hátul semmire sem figyeltünk. Rosszul védekeztünk, sajnos az egész csapat betlizett hátul" -- magyarázta Somossy. A piros-kékek edzője azt különösen sajnálja, hogy csapatának tagjai közül többen megijednek, amikor meg kellene szakadniuk. "Karakteriális problámák is vannak egyeseknél, akarnak, akarnak, de nem képesek megszakadni a medencében. Sokat kell ezen a téren is tennünk azért, hogy a későbbiekben sikereket érhessünk el."

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 3. forduló

Piros csoport: Olympique Nice (francia)--FTC-Thomas Jeans 11--9, Naftagasz-Becsej (jugoszláv, Molnár T. 2, Biros 0)--Olympiakosz Pireusz (görög) 9--8. Az állás: 1. Becsej 6 pont, 2. Nice 2 (28--29), Olympiakosz 2 (22--23), 4. FTC 2 (21--27)

Kék csoport: Posillipo Napoli (olasz, Kásás 5, Steinmetz B. 0)--Dinamo Moszkva (orosz) 7--3, Jug Dubrovnik (horvát)--Spandau 04 (német) 15--6. Az állás: 1. Jug 5, 2. Posillipo 4, 3. Spandau 2, 4. Dinamo 0

LEN-kupa, elődöntők, első mérkőzések

Vasas-Plaket--Mladost Zagreb (horvát, Varga Zs. 3) 7--12, Brescia (olasz)--Vouliagmeni (görög) 6--7

Nemzeti Sport, 2001.02.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001