FONTOS


 

A szponzor áldozna, de nem az uszodára
Lennének egri csillagok

A tervek nagyok, de lehet, hogy meghiúsulnak. Egerben minden adott ahhoz, hogy egy igazán nagy csapatot hozzanak létre. A főszponzor, a UPC a hírek szerint a jövőben mélyen a zsebébe nyúlna annak érdekében, hogy visszacsalogassa a városba azokat a pólósokat, akik egykoron az Eger színeiben vitézkedtek, és akiket a fővárosi élcsapatok igazoltak le. Biros, Madaras, Csányi, Petik -hogy csak néhány nevet említsünk közülük. Szóval, a szponzor mindent megtenne azért, hogy akár a bajnoki címre is esélyes gárdát hozzon össze - ám könnyen lehet, hogy hamarosan visszakozni fog.

Hogy miért? Mert a pólócsapat nagy harcban áll a város önkormányzatával, amely a jövőben elképesztő összegért, évi 30-35 millió forintért adja csak a felépült, modern uszodát. Ez pedig több, mint az együttes tavalyi teljes költségvetése... Az említettekről tudomást szerezve, a szakosztálynál úgy gondolták, semmi gond, a nyitottban játszanak, azt ugyanis ingyen tehették. Eddig. Az önkormányzat ma már azért is pénzt akar. Nem is keveset. "A költségvetési hiányt akarják így fedezni, de nem fog sikerülni. Legfeljebb azt érik el, hogy nem lesz a városban számottevő pólócsapat" - szomorkodnak az egriek. A szponzor ugyanis azért nem fogja megemelni a támogatás mértékét, hogy a pénz nagy része az uszodai belépésre menjen el. Ő csapatot, jó csapatot akar.

Hogy mi lesz, hogy sikerül-e megegyeznie a szakosztálynak az önkormányzattal, az még kérdéses. Eldőlt viszont, hogy március 18-án mind a férfi, mind pedig a női Magyar Kupa-döntőt Egerben rendezik.

Ha egyáltalán bejuthatnak majd a résztvevők az uszodába...

Nemzeti Sport 2001.03.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001