FONTOS


 

Hármasikrei születtek a pólólegenda feleségének
Faragó triplán örömapa

Ezzel már ő sem poénkodott. Szinte mindig meg tudja lepni az embert, a humora utánozhatatlan, ezúttal azonban ő is visszafogottabb volt. "Csak egészségesek legyenek!" - tette ösze a két kezét a póló Európa-bajnoksággal kapcsolatos sajtótájékoztató előtt, amikor tucatnyian érdeklődtek, vajon milyenek lesznek a babák, fiúk vagy lányok. Igen babák, lévén, köztudott volt, felesége hamarosan hármasikreknek ad életet. Az ominózus sajtóbeszélgetésen egyébként nem hazudtolta meg önmagát. "Megnyerjük az Európa-bajnokságot, mit izgulnak?", "Mit mondjak, szépek a lányok, mint jómagam", "A fakultatív edzések sikeresek. A kapus mindig eljön. Egyedül..." - szórakoztatta a megjelenteket.

Faragó Tamás különleges egyéniség. A medencében talán ennek, a kiszámíthatatlanságának köszönhette kiugró sikereit. No meg a kezének, az aranyakat érő kezének, amelyek a BVSC-ben, a Vasasban, a német Düsseldorfban, majd az olasz Arenzóban sem hagyták cserben. Mr. Gól -merthogy csak így szólították - 1976-ban ért a csúcsra, Montrealban állhatott az olimpiai dobogó legmagasabb fokára. Sőt, teljesítménye megkoronázásaként 1993-ban a Hírességek Csarnokába is beválasztották. Megérdemelte. Ám most boldogsága még az olimpiai siker megünneplésénél is nagyobb. Nagyobb, mert kedvese életet adott gyermekeinek. Emma, Berta és Tamás (reszkess pólóvilág, egy újabb Faragó Tamás!), a három újszülött becses neve. A három egészséges gyermek neve, tegyük hozzá.

"Csodálatosak, imádom őket! Aranyosak, jól vannak, nagyon szépek!" - mondta büszkén. Majd miután kicsit elcsuklott a hangja, visszatért a normál kerékvágásba: "Ja, egyébként vízilabdások lesznek."

Gondolhattuk volna...

Amler Zoltán, Nemzeti Sport 2001.03.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001