FONTOS


 

Benedek már nyolcvan találatnál tart
Kásás betegen is ász

Bár matematikailag még nem nyerte meg az olasz bajnokság alapszakaszát a Posillipo, nehezen képzelhető, hogy nem így lesz. Pár játéknappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy vagy a Fodor Rajmund vezette Florentia, vagy a Benedek Tibor által irányított Roma lesz a befutó a huszonkét fordulós alapszakaszban. Ám a tavalyi bajnok -és legfőképp a csapat legnagyobb sztárja, Kásás Tamás - nem így gondolta. A nyolcszoros bajnok Posillipo azért nem ünnepelheti meg még az alapszakasz diadalát, mert az utolsó fordulóban még a Bogliascót kell legyőzni ehhez. Ám ez a mérkőzés biztos Posillipo-sikert ígér, hiszen a két csapat közötti ötvenpontos különbség nem mutatja híven a két alakulat közti tudásbeli különbséget.

Az előrehozott három találkozó hatalmas jelentőséggel bírt, hiszen a Florentiának és a Romának gyakorlatilag ez volt a végső esélye arra, hogy letaszítsa az első helyről a címvédőt. A Florentia Palermóból, míg a Roma az otthonából figyelte árgus szemekkel a genovai Sciorba uszodában történteket. A két gárda előzetesen nagyon reménykedhetett a nápolyiak idei második vereségében, hiszen a Posillipo vezére, Kásás Tamás lázas betegen utazott el Monostori Attiláék otthonába. Az első három negyed után még minden nyílt volt, hiszen 8-8-as döntetlen állt az eredményjelzőn. Olimpiai bajnokunk azonban tarhatatlan volt, öt góllal vette ki a részét a Posillipo sikeréből.

A római uszoda is egy magyar csillagtól volt hangos, hiszen Benedek Tibor öt találatával már a nyolcvanadik gólját lőtte az idényben.

Olasz bajnokság, 21. forduló: Palermo-Florentia (Fodor 1) 6-12, Pro Recco (Monostori)-Posillipo (Steinmetz B., Kásás 5) 8-10, Roma (Benedek 5)-Brescia 11-8. Az élcsoport: 1. Posillipo 56 pont, 2. Florentia 55, 3. Roma 54

Hegyi András, A színes Sport 2001.03.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001