FONTOS


 

Az MK-döntőben a Szeged igyekszik megállítani a Vasast
A Vasas Egerben érhet a csúcsra

Önfeledten ünnepelt a Vasas a BVSC elleni, péntek esti MK-elődöntő összecsapását követően. A játékosok egymást csókolgatták, a káprázatosan védő Kovács Zoltán kezét szorongatták, az edző, Somossy József a lelátón pacsizott, énekelt az angyalföldi táborral. "Kupagyőztes! Kupagyőztes!" - harsogta a kemény mag, megelőlegezve a csapatnak a dicsőséget.

"Óriási presztízscsata volt, amely rányomta a bélyegét a játékra. Kevés gól született, mert sok volt a hiba. Pozitívum viszont, hogy jó védekezésünkkel, Kovács Zoltán vezérletével kompenzálni tudtuk a gólszegénységet" - mondta egy nappal az 5-2-es, továbbjutást érő sikert követően Somossy József, aki hozátette: "Borzasztóan nehéz sorozat van mögöttünk. Egy hónap leforgása alatt játszottunk kétszer-kétszer a Barcelonával, a Mladosttal, a Honvéddal és a BVSC-vel. Ez nyolc kőkemény rangadó, melyek fizikailag és mentálisan is megterhelőek voltak. Viszont ezeken a meccseken óriási rutinra tehettek szert a játékosaim, amit ha kihasználnak a kupadöntőben, nagy esélyel pályáznak a győzelemre."

Az egri fináléban az a Szeged lesz az ellenfél, amely a bajnokságban egyszer már megtréfálta a piros-kékeket. "Akkor nagyon rosszul játszottunk, rossz paszban voltunk. Azóta jelentősen feljavultunk, úgy érzem, reális esélyünk van a kupagyőzelemre. Persze figyelnünk kell, egy meccsen sok minden megtörténhet. Ha magunkat adjuk, nem érhet minket meglepetés" - vélekedett a Vasas trénere.

És hogy miben bíznak a szegediek? "Sokan legyintenek, a fővárosi nagycsapatok egymás között eldöntötték a kupát, mit akarunk mi, kiscsapat... Hát ez az esélyünk! Talán a Vasas is elhiszi, a zsebében a győzelem, nem kell érte teljes gőzzel hajtania. Amennyiben így történik, és ezt meg tudjuk lovagolni, akár meglepetést is okozhatunk" - árulta el a Tabán Trafik Szeged nevet viselő együttes vezetőedzője, Horváth Viktor. A csongrádiak az elődöntőben a Vasashoz hasonlóan hátrányból fordítottak. Azok után sem adták fel a harcot, hogy Szentesen 6-2-re kikaptak. A hazai sátortetős uszodában telt ház előtt (az érdeklődést jelezte, hogy rengetegen kint rekedtek!), óriási hangulatban 13-8-al vívta ki a vasárnapi fellépés lehetőségét a rutinos pólósokat, Szabó Zoltánt, Nitsovots Tamást, Török Tibort, Krnács Zsoltot felvonultató Szeged. A bajnokság felsőházában is több figyelemre méltó eredményt elérő együttestől azért is bravúros ez a szereplés, mert újoncként iparkodnak. "Tavaly még a másodosztályban játszottunk, idén meg lehetőségünk van kivívni a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét. Szerintem ez akkor is nagy bravúr, ha való igaz, jóval könnyebb ágon kerültünk a fináléba. Ám azt senki se felejtse el, első osztályú riválisokat kellett kiütnünk a továbbjutásért. Megígérhetem, nem feltartott kézzel állunk a Vasas elé, megnehezítjük majd az angyalföldiek dolgát" - tett ígéretet Horváth Viktor.

A hírek szerint az angyalföldi és a szegedi drukkerek is buszokra szállnak, hogy Egerben is buzdítsák a kedvenceket. Az ünnepelés azonban csak az egyik csoportnak adatik majd meg, bár nem vitás, a vidéki csapat számára már a fináléba jutás is felér a győzelemmel.

Egyszóval, szinte minden a Vasas mellett szól.

VASAS-PLAKET
Kovács Z. 1 , Lehmann 3 , Vindisch 5 , Varga T. 6 , Rex-Kiss B. 9, Vári 10 , Steinmetz Á. 13
Edző: Somossy József

TABÁN TRAFIK SZEGED
Baráth 1, Varga P. 4 , Mód 5 , Weszelovszky 7 , Török 8 , Szabó Z. 9 , Nitsovits 11
Edző: Horváth Viktor

Eger, 11. Vezeti: Kosztolánczy, Székely Z.

Jegyár: 300-500 Ft

A vízben vághat vissza az Újváros

A nők is készülnek. A Magyar Kupa egri döntőjében a férfimeccs után (12.45-kor) a gyengébbik nem két csapata mérkőzik a serlegért. Külön kuriózuma a Vasas-Dunaújváros derbinek, hogy köztudomásúlag nem eszik egymás tenyeréből a két csapat. A piros-kékek három játékosa szezon közben igazolt a vidéki csapatba, amit nem néztek jó szemmel az angyalföldiek. Olyannyira nem, hogy a jelen pillanatban legjobb magyar együttesnek tartott DVSE KEK-meccse közben kitelefonáltak az ellenőrnek, ők bizony nem járultak hozzá Sós Ildikó és társai újvárosi játékához. Bizony, ezzel a nem túl szimpatikus lépéssel igen kellemetlen helyzetbe hozták Mihók Attila együttesét, amelyet kizárással is fenyegettek. Végül a magyar szövetség közbenjárása is kellett ahhoz, hogy tisztázza magát a Dunaújváros az alaptalan vádak alól...

Szóval, parázs csatára van kilátás, még akkor is, ha a három játékos a kiírás értelmében (amit egyébiránt rengetegen máshogy értelmeznek) nem szerepelhet a kupadöntőben. A találkozó egyértelmű esélyese az elődöntőben a BVSC-t felülmúló Dunaújváros, amely az MK csoportmérkőzésein egyszer már a Vasast is legyőzte. Ráadásul nem is akárhogy, óriási különbséggel, 12-6-ra. Amíg a férfiaknál a papírforma, addig a nőknél bravúr lenne az angyalföldi siker.

(amler), Nemzeti Sport 2001.03.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001