FONTOS


 

A Ferencváros BL-riválisa hazánkban készül a szombati meccsre
Szegeden gyűjtik az információkat a Nizzáról

Az Olympique Nice Szegeden tréningezik.

A hír önmagában nem tartalmazna semmi különlegességet, ha... Ha nem tudnánk, hogy a francia együttes szombaton kulcsfontosságú mérkőzést játszik a Fradival. Éppen ezért sokan meglepődve értesültek a vendégek alföldi fogadásáról, arról, hogy a város Magyar Kupa-ezüstérmes csapata, a Tabán Trafik Szeged még edzőmeccseket is vív a nizzaiakkal. Meglepődve, mert nem szokás az ilyesmi.

Horváth Viktor, a Szeged edzője azonban igyekezett leszögezni, szó sincs itt semmiféle elvtelenségről: " A francia kapcsolataimat kihasználva már tavaly megegyeztünk a Nizzával. Ők idejöttek, mi meg szeptemberben megyünk hozzájuk. Természetesen felhívtam a Ferencváros edzőjét, tudattam vele a dolgot. Ráadásul úgy gondolom, hogy ebből a Fradi többet profitálhat, mint a francia csapat, hiszen már eddig is több mint kétfüzetnyi információt gyűjtöttem össze arról, hogy mit és hogyan csinálnak a vendégek. Ezeket pedig megkapja majd Vad Lajos."

A Franciaországban is dolgozó tréner hangoztatta: számukra nagyon jól jönnek az alkalmi edzőpartnerek, akiket lasszóval kell fogni. Nem úgy a fővárosban, ahol bármikor átsétál mondjuk a BVSC a Honvédhoz...

"Meg kell becsülni az edzőpartnereket! Egyébként pedig rengetegen hiányoznak tőlünk, sokan betegek, ezért henzsegnek a csapatban az ifik. Ennek ellenére döntetlen körüli meccseket vívunk a Nizzával. Szóval szerintem legyőzi a Fradi a franciákat" -- tette hozzá Horváth Viktor.

Szombaton 14.15-kor kezd a Komjádiban az FTC-Mirato (ez a csapat új neve) az Olimpique ellen a Bajnokok Ligája Piros csoportjának ötödik fordulójában. Az FTC-t csak a győzelem foglalkoztatja, noha a játékosok lassan négy hónapja nem kapnak fizetést... Ennek ellenére becsülettel teszik a dolgukat, mindannyian tudják, nem könnyű ma a Ferencvárosi Torna Club sportolójának lenni. Tudják, éppen ezért kérdéses, hogy a jövőben is maradnak vagy igent mondanak akár a külföldi, akár a hazai csábításokra.

Vad Lajos és csapata jelenleg csak az előtte álló feladatokra koncentrál. Azokból pedig van bőven. Előbb a Nice, aztán sorrenben a Vasas, a BVSC, az UTE és a Honvéd, majd -- ismét a BL-ben -- a görög Olympiakosz vár Székelyékre. Az annyi mint két hét alatt hat hihetetlenül kemény derbi. "Nehéz lesz! Nehéz, de nekünk minden találkozó, legyen bárki az ellenfél, nehéznek ígérkezik. A franciák ellen muszáj győznünk, szeretnénk ugyanis véghezvinni azt a bravúrt, hogy első nekifutásra bejutunk a négy közé. Valóban felhívtak Szegedről, tudjuk, hogy ott van az ellenfél, mindent tudunk róluk" -- árulta el Vad, akinek csapatába visszatérhet a sérüléséből felépült Haufe, valamint a Becsej elleni derbin eltiltását letöltő Tiba.

FB, Nemzeti Sport 2001.03.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001