FONTOS


 

Athéni nyomás, Szőnyi út, Klaric - mi jön még?
Uszodát keres a Fradi

Két rossz hírrel kell foglalkozunk.


Kószéknak nem könnyű a görögök elleni meccsre összpontosítani
Az egyik: a Ferencváros minden bizonnyal a Szőnyi úton kénytelen lejátszani az Olympiakosz Pireusz elleni, fennállása egyik legfontosabb meccsét.

A másik: a görögök jelezték az európai szövetségnek, ha bejutnak a BL négyes döntőjébe, szívesen meg is rendeznék a tornát.

Puff neki!

Az egyik rosszabb, mint a másik...

Kezdjük a helyszínváltással. Természetesen a Komjádi uszodában rendezné az élet-halál találkozót a Fradi (mint ismeretes, már egy döntetlennel is a zöld-fehérek kerülnének a BL négy legjobb csapata közé), ám április 7-én felkészülési úszóverseny lesz az arénában. A meccs időpontja kötött (mi több, a LEN határozott utasítása, hogy az utolsó forduló összes párharcát 19 órakor kezdjék), kitérni nem lehet. Akkor menjenek az úszok máshová -replikázik a pólóbarát, a szurkoló. De hová? Ez lehetne az egyik kérdés, mert bizony a Szőnyi úton technikai problémák miatt lehetetlen egy ilyen rangos eseményt megrendezni. Vidékre ugyan lemehetne a vizes "testvér", de érthető, ha ezt nem szeretnék. Ráadásul az országos bajnokságot a júniusi Európa-bajnokság miatt Székesfehérvárra viszik, pedig a Komjádi nem számít a kontinensviadal hivatalos uszodájának, még az edzéslehetőségeket figyelembe véve sem. Ám Kiss Lászlóék tiszteletben tartva a pólósok kérését mennek.

Ezúttal azonban a pólósoknak kell megoldást találniuk. Jelen esetben a Ferencvárosnak. Annak a csapatnak, amely egyébként is az összes nemzetközi meccsét semleges medencében kénytelen lejátszani. Igen, semleges a Komjádi, mert csak nagy ritkán jut oda a gárda. A Népliget. Kószék hazája, mindennapi tréningjeik helyszíne. Persze BL-találkozóról szó sem lehet a "csak" gőzfürdőnek titulált uszodában. Így marad a Szőnyi út.

Jobb híján.

"Évente kétszer játszunk ott, amikor a BVSC-hez megyünk. Nem szeretjük, a hangulata sem olyan, mint a Komjádié, teljesen idegen a számunkra. Azaz nem tudom, mi lesz, ha a Szőnyi úton szereplünk" - szomorkodott Vad Lajos, az FTC-Mirato edzője, aki persze mit is tehetne, ha kell, "idegenbe" megy fiaival. A szakosztályvezető Wiesner Tamás sem ugrált örömében (már csak azért sem, mert kedden sérvműtét és ezzel pár napi kórházi élet vár rá), mint mondta, egyeztetnek még az úszókkal, talán születhet egy mindenki számára jónak mondható megoldás.

És akkor a görögök jelzéséről. Arról, amelyet akár lélekatni húzásnak is nevezhetünk. Nem titok, a LEN nagyon szeretné, ha ezúttal nem az olasz, jugoszláv, horvát trióból kerülne ki a Final Four házigazdája. A Posillipo, Becsej, Jug hármas azonban már biztos résztvevő (utóbbi hivatalosan is pályázott a döntőre), míg a negyedik helyért küzdő Fradi anyagi helyzetét nyugodtan nevezhetjük aggasztónak, nemhogy a legrangosabb klubesemény rendezéséről álmodozzunk. Egyszóval a Pireusz továbbjutása nagyon jól jönne az európai szövetségnek.

"Nem érzem túl sportszerűnek az athéniek lépését, hogy pont most került náluk szóba a rendezés lehetősége. Erre ugye nekünk esélyünk sincs. Ha ezzel akarnak nyomást gyakorolni a görögök, akkor meleg a helyzet" - fogalmazott Vad Lajos.

Tény, feletébb furcsa a szituáció.

Nem úgy a bíróküldés. Mert ezek után talán nem is olyan meglepő, hogy a szlovák Kratochvill mellett régi ismerősünk, a horvát Klaric dirigál majd a találkozón...

(amler), Nemzeti Sport 2001.03.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001