FONTOS


 

A Fradi és a Vasas öt nap alatt három rangadót vív - először egymás ellen
Indul az erőltetett menet

FTC-Mirato-Vasas-Plaket 18.30

Öt nap alatt három rangadó. Ez ám a próbatétel. A Ferencváros és a Vasas - előbbi hét végi Bajnokok Ligája-meccse miatt - szerdán áll szembe egymással a szombati és vasárnapi újabb megmérettetés előtt.

Vasas, BVSC, UTE - a zöld-fehérek ellenfelei.

FTC, Szeged, Honvéd - a piros-kékek riválisai.

"Bizony, szép kis sorozat. De mi ide számoljuk a Nizza, majd az Olympiakosz elleni találkozót is. A franciákat legyőztük, méghozzá úgy, hogy nem játszottunk jól. Ez mindenképpen a csapat tartását bizonyítja. Megdicsértem a játékosaimat, persze a sok és gyermeteg hibára is felhívtam a figyelmüket" - mondta az FTC-Mirato edzője, Vad Lajos, aki a Népligetben nem ülhet le a kispadra, miután a BVSC-vel szembeni kupameccsen kapott piros lapja, az azzal járó automatikus egymeccses eltiltása most lép érvénybe. Helyettese a serdülőcsapat trénere, Kádas Géza lesz. "Megbeszéltem a fiúkkal a taktikát, hogy mit szeretnék látni, remélem meg fogják valósítani. Mert számukra a bajnoki összecsapások is legalább olyan fontosak, mint a BL-meccsek, nyugodtan mondhatom, mindig a soron következő találkozó van a középpontban. Azaz, most a Vasasra koncentrálunk. Nyernünk kell!" - tette hozzá az első ízben eltiltott edző.

A túloldalon is győzelemre számítanak. A kupagyőzelem még inkább összekovácsolta a Vasast, és a felvetésre, miszerint: nem engedett-e le kicsit a nagy siker után a gárda, Somossy József egyértelmű nemmel válaszolt. "Szó sincs erről, sőt méginkább tartást adott a fiúknak. És ők is tudják, a kupasiker a továbbiakban kötelez a minőségi játékra."

Az angyalföldiek az egri, győztesen megvívott finálé után háromnapos pihenőt kaptak, hosszú idő után először lazíthattak egy kicsit. "Rájuk fért, elvégre újabb őrület elé nézünk. Az Európa-bajnokság miatt rohamos a tempó, de bírni fogjuk erővel. Mostantól ugyan szerepet játszik a számolgatás is: ki, kivel, honnan folytatja, mégis, nagy csatákat várok, és ezekben a Vasas mindig győzni akar. Így a Ferencváros uszodájában is" - magyarázta a Vasas-Plaket szakvezetője.

Szóval, indul az erőltetett menet.

Az A-csoport állása

1. Honvéd 17 14 1 2 172-104 29
2. BVSC 17 12 2 3 159-108 26
3. Vasas 16 11 1 4 174-120 23
4. FTC 16 9 2 5 164-126 20
5. UTE 17 4 8 5 108-106 16
6. Szeged 17 6 3 8 125-134 15

Mégis a Komjádiban lesz a BL-meccs

BUDAPEST. Az úszók, úszószakemberek végtelenül megértő, kedves emberek. Rangos felkészülési verseny ide vagy oda, április 7-én átadják a Komjádi uszodát a Ferencvárosnak, hogy ott fogadhassa a Bajnokok Ligája legfontosabb csoportmeccsén a görög Olympiakosz együttesét.

Amint a keddi lapszámunkban beszámoltunk róla, a Fradi - az előre meghirdetett úszóverseny miatt - kiszorul a 25. születésnapját a napokban ünneplő (és némi felújítást érdemlő...) arénából, s minden bizonnyal a Szőnyi úton játssza le a Final Fourba jutást eldöntő ki-ki találkozóját. Ennek természetesen senki sem örült a zöld-fehéreknél -ám a vizes "testvér"újra (!) előzékeny volt. "Ruza József és Kiss László is tájékoztatott - végiggondolták, menjünk nyugodtan, megoldják valahogy a verseny lebolyolítását. Ígéretük szerint negyed héttől miénk az uszoda, amiért nagy-nagy hálával tartozunk" - tájékoztatta lapunkat Füredi Anna, a zöld-fehérek ügyintézője. Előzékenység - felső fokon!

Jugoszláv bajnokság

Elődöntő, 1. mérkőzés: NIS Naftagas-Becsej (Biros 2, Molnár T.)-Primorac 17-11, Jadran-Partizan 9-6

A Becsej a jugoszláv bajnoki elődöntő első mérkőzésén is folytatta menetelését: Kásás Zoltán csapata a Primorac gárdáját győzte le bizotsan. A BL-címvédő együttesben Sapic öt góllal volt a legeredményesebb, Biros Péter két gólt szerzett, míg Molnár Tamás ezúttal nem talált a kapuba. A visszavágókat a hét végén rendezik - jelentette tudósítónk, Heka László.

(amler), Nemzeti Sport 2001.03.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 
  
  

 
LINKEK

  Vízilabda.2001