FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért,A-csoport
Továbbra is lendületben a Vasas

FTC-Mirato-Vasas-Plaket 4-7 (1-3, 1-1, 1-2, 1-1)

Népliget, 300 néző. V: Kosztolánczy, ifj. Marjay

Na, ekkor már szólni nem bírt.

Csak ült a széken, ült egykedvűen, nézett a semmibe, gondolatai ki tudja merre jártak. Talán üvöltött volna, de nem tehette, a mellette ülő ellenőr már az első negyedben rendre, szótlanságra utasította. Vad Lajos, az FTC szakvezetője távol került a csapattól - a zsűriasztal mellől kellett végigszenvednie a találkozót. Mindez a BVSC elleni Magyar Kupa-meccsen kapott fránya piros lapért.

Vad Lajos tehát gyötrelmesen szenvedett, miközben a Vasas szép csendben és egyértelműen begyűjtötte a két pontot. Begyűjtötte, mert sokkal egységesebben és jobban játszott. Már az első negyedben elhúzott két góllal az újdonsült Magyar Kupa-győztes, miután három nagyszerű formában lévő mezőnyjátékosa, azaz Vári, Vindisch és Varga Tamás is betalált. Előbbi és utóbbi emberelőnyből volt eredményes, míg Vindisch akcióból pattintott Kósz kapujába. A túloldalon, a hazai oldalon mindössze egy találatot jegyezhettünk fel, igaz ez szépségében másik három társát felülmúlta (az emberfór szenzációsan járt kézről-kézre, Tiba, Székely, majd Komlósi kapta a labdát - mintaszerű, gyönyörű gól volt).

Ám hiába osztályozták volna a pontozóbírók a tízes skálán akár kilenc- és felessel a produkciót, ezt a sportágat nem ebben mérik.

Gólra játsszák, gólokat pedig a Vasas lőtt.

Rengeteg labdát elszórt a Fradi, ha pedig szükség volt rá, az angyalföldi kapus, Kovács Zoltán hárított kitűnően. Matajsz némi szerencsével ugyan szépíteni tudott, ám ezt követően folytatódott a hazai pechsorozat, amely - szegény embert az ág is húzza - Vogel sérülésével csúcsosodott ki. A rutinos védőnek szétnyílt a két ujja közötti rész, így nemhogy a meccsre nem térhetett vissza, valószínűleg hosszabb pihenő vár rá.

A népligeti habokat jól ismerő Steinmetz Ádám nem könyörült egykori csapatán (mellesleg ő sincs ám rossz formában...), beforgatta az őt egyébként kitűnően őrző Takácsot, a jogos négyméterest pedig Vindisch váltotta gólra. A zöld-fehérek küzdőszellemére nem lehetett panasza a rendre fejét csóváló Vad Lajosnak, ám a folytatásban sem játszott jól a Bajnokok Ligájában a négyes döntőbe jutásra esélyes együttes. Úgy meg pláne nem lehetett esélye, hogy kiélezett helyzetben, 5-3-as Vasas vezetésnél még négyméteresből sem volt képes a kapuba találni. Nem, mert Nyéki rosszul helyezett büntetőjét Kovács biztosan hárította, a túloldalon pedig Varga ziccerben nézhetett farkasszemet a kiszolgáltatott Kósszal.

Az angyalföldi nem hibázott. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, Vári és Nyéki utolsó negyedbéli bombagólja semmit sem változtatott ezen.

Vad Lajos az utolsó játékrészben méginkább gondterhelté vált. Igencsak megijedt például Székely cserével történő végleges kiállításánál. Az olimpiai bajnok nehezen viselte a Kovács Róberttól kapott pofonokat, kiszaladt belőle egy csúnya káromkodás, amiért azonnal kiküldték a bírók. Edzője persze nem a Vasas elleni meccset siratta (ekkor már nem), hanem előre gondolt. Arra, hogy mi lesz akkor, ha csapatkapitányát eltiltják a következő, szombati BVSC elleni meccstől. A lefújás után aztán ez ügyből kifolyólag megnyugodhatott: a zs?rinél közölték, Székely a bírókat nem sértette meg, ezért a kiállításért nem jár az automatikus egymeccses eltiltás.

A Népligetben ezúttal ennek is tudtak örülni.

De csak ennek...

Mestermérleg

Vad Lajos: - Voltak fordulópontjai a mérkőzésnek, a fontos pillanatokban rendre hibáztunk. Nem játszottunk jól.

Somossy József: - Fegyelmezett, okos játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

FTC: Kósz, Székely 1, Komlósi 1, Nyéki 1, Matajsz 1, Hesz, Tiba
CSERE: TAKÁCS A., Vogel, Paján, Boyd, Haufe, Szebeni
Edző: Vad Lajos

Vasas: KOVÁCS Z., Lehmann, VINDISCH 2, Varga T. 2, Czirok, VÁRI 3, Steinmetz Á.
CSERE: Kovács R., Rex-Kiss B.
Edző: Somossy József

Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2
Négyméteresből: 1/0, ill. 1/1

Székely Bulcsú sem bírja már -besokallt

Mindvégig látszott rajta a feszültség. A második negyedben például füleket megsüketítő hangon kiabálta a figura számát. Kiabálta, mert előbb hiába mondta csendesen, a "f? alatt", a társak rá se hederítettek. Nincs jobb szó rá, Székely Bulcsú kicsit lehurrogta társait -teljes joggal, tegyük hozzá. A harmadik negyedben aztán a tőle megszokott zsenialitással pattintott a kapuba, amelyet követően ismét csak tőle zengett az uszoda: "Gyerünk, gyerünk!" - kiabálta, amely ugyan nem szokatlan tőle, de ezúttal mégis érződött, ez nem az igazi. Valahogy más volt a hangja.

Mindez az utolsó negyedben be is bizonyosodott, amikor "Csucsunál" elszakadt a cérna. Kiállítása jogos volt, ő sem vitatta. "Besokalltam. Nem tudok nyugodtan az uszodába jönni, most már nehezen bírom ezt a helyzetet" - szomorkodott az olimpiai bajnok, a Fradi csapatkapitánya.

És ezzel nincs egyedül...

Ferencváros, másfél héttel a legfontosabb BL meccs előtt.

Az állás

1. Honvéd 17 14 1 2 172-104 29
2. BVSC 17 12 2 3 159-108 26
3. Vasas 17 12 1 4 181-124 25
4. FTC 17 9 2 6 168-133 20
5. UTE 17 4 8 5 108-106 16
6. Szeged 17 6 3 7 125-134 15

(amler), Nemzeti Sport 2001.03.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001