FONTOS


 

Palotaforradalom az óbecsei főszponzornál
Gáz van, Naftagasz nincs

Két dolog elég rég történt meg a Nis-Naftagasz Becsej együttesével. 1. Huzamosabb ideje nem kapott ki a csapat. 2. Huzamosabb ideje nem kapott fizetést a csapat. A politikai rendszer átalakulása óta a szerbiai kirakategyüttesnél ugyan mindent elkövettek, hogy tartsák, mi több, emeljék a színvonalat, ám a pénz már nem ömlik, csupán csordogál.

Információink szerint legalább egymillió márka -- majd' 160 millió forint -- hiányzik ahhoz, hogy valamennyi ígéretét teljesíteni tudja az óbecsei klubvezetőség, s ennek fényében (árnyékában...) legalábbis érdekes az a hír, amely szerint a hét elején palotaforradalom robbant ki a Naftagasz nev? cégnél. Ráadásul a szójatermékeket gyártó kompánia dolgozói épp azon az alapon hívtak össze közgy?lést, és váltották le a teljes vezérkart, hogy a vállalat túlságosan sokat áldoz a pólógárdára ahelyett, hogy saját munkatársainak boldogulását tartaná szem előtt.

A gázsikat már eddig is csupán rendszertelenül folyósító -- általában a fontos meccsek, például a Fradival vívott budapesti csoporttalálkozó előtt két-három órával osztottak ki öt-ötezer márkát -- klub tehát látszólag nagy bajban van. A center, Molnár Tamás azonban nem aggódik (amúgy sem az a típus).

-- Hogy a helyzet nem rózsás, és hogy a támogatóval gondok vannak, azzal eddig is tisztában voltunk -- jelentette ki olimpiai bajnokcsapatunk oszlopa. -- Tudomásom szerint biztos, hogy a BL négyes döntőjére új névszponzorunk lesz. Egy cég már van is, de egy másikkal is tárgyalnak, amelyik teljesen megoldaná a gondokat. Vigasztalnak és biztatnak, hogy az idény végére mindent előteremtenek, mi pedig játszunk, mást úgysem nagyon tehetünk. Azt egyébként el kell mondanom, hogy a fizetésünk kétharmadát már megkaptuk -- legalábbis mi ketten, Biros Petivel --, persze nem volna rossz, ha a fennmaradó rész is a számlánkra kerülne. Addig meg jobb híján azzal cinkelem Petit, hogy ahol ő megjelenik, ott beüt a krach: két éve Újpesten, tavaly Rijekában, aztán itt. Jövőre, azt hiszem, csak azután írok alá, ha már látom az ő kész szerződését. Abból tudni fogom, hova nem szabad menni...

(amler), Nemzeti Sport 2001.03.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001