FONTOS


 

Tory szinte egymaga hozta a győzelmet a hazaiaknak
Majdnem meglepetést okozott az Újpest

Honvéd-Domino-UTE-Humet 5-4 (3-1, 1-0, 1-2, 0-1)

Kőér utca, 400 néző. V: Kosztolánczy, Horváth Cs.
A mérkőzés osztályzata: 2

HONVÉD: TORY, Gombos 2, Bereczki, Bárány 1, Kovács O., Sugár, Tóth I. 1
CSERE: Ofner, Jäger, Szívós 1, Takács A., Péter
Edző: Kovács István

UTE: ÁTS, Mátyás 1, Ambrus, Kollár, Létay 1, Varga Z., Varga D. 1
CSERE: Suti, Berezvai 1, Keszthelyi, Benczúr, Maklári, Aubán
Edző: Godova Gábor

Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 7/3

Az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni az UTE, egy esetleges Kőér utcai sikerrel életben tartani a legjobb négy közé jutás esélyét. A listavezető hazaiak azonban mit sem törődtek ezzel a szalmaszállal (mint ahogy velük az ificsapat Szalmája, Botond, aki ahelyett, hogy a felnőttek hívó szavára leült volna a kispadra, és esetleg beszállt volna pár perce az eltiltása miatt a lelátóra kényszerült Varga Zsolt helyére, az OB I B-s szereplést választotta...), csakhamar állva hagyták a lilákat. A Bárány által kiharcolt emberelőnyt Tóth váltotta gólra, majd előbbi egy lefordulás után fejezte be pontosan a támadást. Ám még mielőtt hátradőlhetett volna a Honvéd vezérkara, jött Berezvai, aki kíméletlenül lőtte be a negyed egyetlen UTE-előnyét.

Hihettük, ez a kezdés jó hatással lesz a meccsre, a folytatás azonban...

Valljuk be, elég gyatrára sikeredett. Nem volt véletlen, hogy az első negyed lefújása után csak visszhangzott az uszoda Godova Gábor hangjától. A vendégek trénere dorgálta fiait, "Ezt beszéltük meg?", tette fel nekik a költői kérdést. A fekete sapkás vitézek tudták ám, hogy joggal kapják a leszúrást, némán nézték, hallgatták a mestert, és talán el is gondolkoztak a történéseken. Volt min... Nem egyszer próbálkoztak reménytelenül az ejtéssel, a centert nem tudták megjátszani, aztán ami leginkább bosszanthatta a mesteredzőt, a visszaúszással sem igen foglalkoztak. Így történhetett meg, hogy a fiatal Újpestiekről az idősebb Honvédosok sorra fordultak le, alakították ki a ziccereket. Igen ám, de egy kivételével valamennyit parlagon hagyták.

A második hét percre sem változott a koreográfia. Az UTE továbbra sem találta a ritmust, két emberelőnyös helyzetét is elbaltázta, a Pelle helyett védő Tory pedig biztosan hatástalanította a Honvéd kapujára érkező kísérleteket. Több góllal is elléphetett volna a Domino, megvoltak erre a lehetőségei, ám a helyzetkihasználás... Egy idő után Kovács István is csak a fejét fogta, játékosai hihetetlen helyzetekben hibáztak. Meg kell hagyni, Áts kitűnően védett, de nem vitás, naggyá tették őt a hazai pólósok. Egyedül Szívós járt sikerrel, így 4-1-es előnnyel fordultak a csapatok.

Úgy, hogy könnyen lehetett volna akár 8-1 is a táblán...

Aztán majdnem megbosszulta magát ez a bőkezűség. Mátyás és Létay lévén 4-3-ra felzárkózott az UTE, sőt, azok után hogy Áts bravúrral védte Bárány közeli lövését, emberelőnybe kerültek Ambrusék. Keszthelyi azonban vétett, Godova pedig lépett, közelebb a pulpitushoz, belérúgni egyet. Nagyon dühös volt a tréner (ezt beszéltük meg? - II), bizony, óriási lehetőséget szalasztottak el a tanítványai. A túloldalon a támadóidő lejárta előtt egy másodperccel vállalkozott lövésre Gombos, mely kiderült, jó döntésnek bizonyult. A labdát mintha zsínórón húzták volna, úgy vágodott be a meglepett Áts mellett a kapuba.

Döntetlen, 4-4 helyett 5-3. Nem mindegy...

A magára talált Újpest az utolsó játékrészben újra felzárkózott egy gólra -Varga Dániel szokásos csuklómozdulatát nem lehet eléggé dicsérni -, de az egyenlítés sehogyan sem akart sikerülni. Kapufák, eladott labdák, és egy újabb kihasználatlan emberfór. Luxus. A hihetetlenül leülő Honvéd így megszerezte a két bajnoki pontot (egyesek, talán nem is túlzó kijelentése szerint Tory szinte egymaga hozta a győzelmet), ám Kovács István majdnem olyan mérges volt, mintha kikapott volna a csapata.

Na, akkor képzeljék el Godova Gábort...

Mestermérleg

Kovács István: - Bosszús vagyok. Bosszús, mert két negyed alatt eldönthettük volna a találkozót, rápihenhettünk volna a vasárnapi, Vasas elleni rangadóra. Ehelyett végig izgulnunk kellett. Nem játszottunk jól.

Godova Gábor: - Ha nincs az első negyed indiszponáltsága, akkor számunkra is értékelhető eredmény született volna. A mérkőzés második felének játékával mellesleg elégedett vagyok.

A rangadó főpróbája

Sokakat meglepett a délelőtti, 11 órás kezdés. Nos, nem volt ám véletlen. Nem, mert a hazaiak már előbbre gondoltak. A tv2 élő közvetítése miatt ugyanis vasárnap ugyanekkor fogadják a nagy rivális Vasast (a rangadó nem a Komjádban, hanem a Kőér utcai uszodában lesz!), nem árt tehát a ráhangolódás. "Nem árt, ám talán épp ezért voltunk haloványabbak. Nagyon nehézzé tettük magunknak ezt a találkozót" - csóválta a fejét Novák Ferenc, a Honvéd szakosztályvezetője, aki persze bizakodik: a főpróba nem sikerült ugyan a legjobban, de majd az előadás. Meglátjuk.

amler, Nemzeti Sport 2001.04.01.

Ingatag Dominó

Ki hitte volna, hogy a Honvéd-Dominó mindössze egyetlen góllal veri az újpestieket. Első pillantásra még meglepőnek is nevezhető a szerénynek mondható 5-4-es Dominó-győzelem. A vízilabda-bajnokság tegnapi mérkőzésén. Igaz, a találkozót saját maga számára tette nehézzé a Honvéd. Egyre-másra hagyták ki a helyzeteket, nem csoda, hogy kissé idegesen nézte a vízben történteket, Kovács István, a hazaiak vezetőedzője.


Labdatartás...

- Két mérkőzésre való helyzetet puskáztunk el - nyilatkozta a mérkőzés után.
- Mindegy, ezen már nem érdemes keseregni, elvégre a győzelem volt a legfontosabb. Nem szidtam össze a fiúkat, pedig megérdemelnének némi fejmosást, ám most már a Vasasra kell koncentrálnunk.

Mi tagadás, a Vasas elleni mai összecsapás már keményebb dió lesz. Elvégre az angyalföldieknél rutinosabb pólósok játszanak, mint a fiatal erőkkel felálló Újpestieknél.

j-y, A Színes Sport 2001.04.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001