FONTOS


 

Steinmetz, Kásás: jöhet az elődöntő
Märcz vezetésével egyenlített a Savona

A rájátszás első, szerdai mérkőzései után csak nagyon kevesen gondoltak arra, hogy hétfő este még három összecsapást rendeznek. Ez még akkor is igaz, hogy a negyeddöntő első mérkőzésein két nagycsapat, azaz a bajnokesélyesnek számító alakulat, a Florentia és a Roma is megszenvedett a győzelemért otthonában. A második találkozókon azonban, egy kivételtől eltekintve csupa csupa meglepetés született: míg a Roma, a Florentia és a Pro Recco kikapott, addig a Posillipo címvédőhöz méltóan idegenben is kiütötte a Bolognát, ezzel biztos elődöntőssé vált, és teljes energiájával a szombati, Jug Dubrovnik elleni BL-megmérettetésre koncentrálhat.

Hiába kapott ki a Bologna tizenegy góllal (7-18) Nápolyban, mégis szépszámú közönség bizakodott a San Marino-i uszodában, hogy a világ legjobb játékosának megválasztott Kiss Gergelynek a vezetésével a hazaiak képesek lehetnek a csodára. A háromgólos Kiss (aki egykor a Posillipot erősítette) szenzációs volt, ám a csodatételhez ő is kevésnek bizonyult. Kásás Tamásék szezonbeli negyedik győzelmüket a Bologna ellen az első két negyedben biztosították be (8-3), amelyet követően nagyon kiegyensúlyozottá vált a párharc. A Bologna a hátralévő tizennyolc percben helytállt - köszönhetően elsősorban Kissnek és a pazar gólpasszokat adó Tóth Franknak.

Két másik helyszínen egészen más hangulat uralkodott, hiszen Savonában, valamint Bresciában annyira elszabadultak az indulatok, hogy még verekedésre is sor került a vetélytársak között. A Savona eddigi statisztikája az idényben abszolút negatív volt a Florentia ellen, miután három eddigi találkozásukkor mindig a firenzeik voltak a jobbak, a három gólig jutó Märcz Tamás irányításával azonban vége szakadt a ligurok rossz sorozatának. A találkozót a vendégek kezdték jobban, ám a második és a harmadik játékrészben kivédekezték azt a Florentiát, amelynél betegség miatt hiányzott egy kulcsjátékos, Sottani. A negyedik negyedben lőtt négy savonai gólra csak kétszer tudtak válaszolni a vendégek.

Bresciában ha lehet még nagyobb feszültség volt, mint Savonában, hiszen nemcsak a medencében estek egymásnak az ellenfelek, hanem a parton is, amelyben még az edzők is résztvettek. Az első negyed a Bresciaé (5-3), míg a második a Romáé (2-4) volt. A harmadik játékrész is a fővárosiaké lett (3-4), ám a legfontosabb negyed már teljes egészében a lombardok fölényében telt, aminek révén, ha egy góllal is, de felülkerekedtek a rómaiakon.

Olasz bajnokság. Negyeddöntők: Bologna (Kiss 3, Tóth F. 1)-Posillipo (Steinmetz 2, Kásás 1) 8-13, Brescia-Roma (Benedek 3) 13-12, Canottieri (Binder 2, Regős 2)-Pro Recco (Monostori) 9-7, Savona (Märcz 3)-Florentia (Fodor 1) 12-9. (A Posillipo 2-0-ás összesítéssel bejutott az elődöntőbe, míg a többi mérkőzés 1-1-re áll.)

Alsóházi rájátszás: Palermo-Ortigia (Gál) 10-5, Bogliasco (Petőváry)-Pescara (Tóth L. 1) 6-5 (A három győzelemig tartó párharcban a Palermo-Ortigia találkozó 1-1-re, míg a Bogliasco-Pescara párharc 2-0-ra áll.)

Hegyi András, Nemzeti Sport 2001.04.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001