FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért, elődöntők
Ünnepi játékok

Bár néhány éve afféle íratlan szabályként húsvét szent ünnepén a pólósok megtartóztatták magukat a játéktól, idén üzleti okokból muszáj vízilabdázniuk. A tv2 ugyebár vasárnaponként közvetít, azaz a szövetség, élve jogával, megváltoztatta a versenykiírást, és az eredeti, 19-ei rajt helyett 15-ére tette az első elődöntőt, a Honvéd-Domino és az FTC-Mirato csatáját.

Martin György elnök mindemellett azt is bejelentette a pénteki sajtó-összejövetelen, hogy külön napokra tették a két ág összecsapásait, így a legnézettebb hírműsorban, a Tényekben a háromperces sportblokkba nem két meccs történéseit kell belesűríteniük a tv2 munkatársainak.

Ezek után lássuk, mit várnak az edzők. Kovács István, a Honvéd-Domino mestere: "Elég sűrű lesz a program, de mi be akarjuk bizonyítani, hogy nem véletlenül lettünk elsők az alapszakaszban. Szeretnénk végre döntőt játszani, és bajnokságot nyerni, ami - bár a kettő nem függ egymástól - sokat jelentene a jövő évi csapat kialakításánál: nem titok, külföldön játszó olimpiai bajnokaink közül szeretnénk, és merem állítani, fogunk is szerződtetni legalább kettőt."

Vad Lajos, FTC-Mirato: "A BL-traumán túlvagyunk, szeretnénk megismételni azt, amit a múlt évben értünk el. Ugyan rosszabb helyzetből indulunk, de megpróbálunk derűlátóan nekivágni az útnak. Fizikálisan fogjuk bírni, az a kérdés, vajon pszichésen is győzzük-e."

Gém Zoltán, a BVSC-Brendon szakosztályelnöke (a Lukoil Volgográddal edzőmérkőzést vívó csapat szakvezetője, Gerendás György helyett beszélt): "A Vasas remekül erősített, nagyon jó játékosai vannak, mi azonban bízunk abban, hogy akárcsak régebben, a BVSC ezúttal is képes lesz meglepetést okozni, és érvényesülhet a fiatalos lendület, a jó kondíció, amivel hátulról is nyerhetünk."

Somossy József, Vasas-Plaket: "Optimisták vagyunk, szeretnénk a kétpontos előnyünket megtartani. Fizikálisan nem volt könnyű felkészíteni a csapatot, hiszen arra nem nagyon volt példa eddig, hogy átlag háromnaponként kelljen mérkőzést játszani, de azért megpróbáltunk megbirkózni a nehézségekkel."

A meccsnapok

Honvéd-FTC: április 15., 18., 21. - ha kell: 23., 25., 27. BVSC-Vasas: április 17., 19., 20. vagy 22. - ha szükséges: 22. vagy 24., 26., 27. (A Honvéd és a Vasas kétpontos előnnyel indul a 8 pont eléréséig tartó párharcban, amelynek során nincs döntetlen.) A döntő időpontjai: április 19., május 2., 4. - ha szükség: 6., 8.

Arannyal fizetnek?

Három szponzori szerződést is aláírtak pénteken a Kárpátia étteremben: a vízilabda-szövetséget a tavalyihoz képest megemelt összeggel támogatja a Dreher Sörgyárak Rt., az előttünk álló négy évben is a Speedo szállítja válogatottjaink felszerelését, míg a Volánbusz tízmilliós támogatása mellett vállalja az Európa-bajnokságon szereplő csapatok "mozgatását", továbbá azt, hogy a vidékről érkező jegytulajdonosokat 50 százalékos kedvezménnyel szállítja Budapestre és haza is. A három megállapodást az MVLSZ részéről szignáló Martin György az ellentételezésről annyit mondott: "Megpróbálunk aranyakkal fizetni."

csurka g., Nemzeti Sport 2001.04.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001