FONTOS


 

A Kontavill után a Bertók is az első osztályban
Szentesi pólótörténelem

Egyedülálló sikert ünnepeltek a hét végén Szentesen: a Bertók SC bajnoki címének tiszteletére a játékosok és szurkolók megfürösztötték a ligeti uszodában Pásztor Antal edzőt. Tették mindezt úgy, hogy a Dreher-kupáért vívott OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásából még öt forduló hátravan. Csakhogy a listavezető Kurca-partiak a rivális Cegléd ellen is 10-9-es győzelmet arattak, s így behozhatatlan előnnyel vezetnek. Nagy örömükre bejutottak az OB I-be! Ami páratlan a sportág hazai történetében, hiszen ez idáig egyetlen vidéki városnak sem volt még egyszerre két felsőosztályú pólócsapata.

Juhász József, a Szentesi Vízisport Klub elnöke: - Gratulálok a fiókcsapatunknak a sikerhez, amiben a Kontavill kettős igazolású játékosai is sokat segítettek.

Szirbik Imre, Szentes polgármestere: - Furcsa érzés, hiszen nincs olyan vidéki település ebben az országban, amelyiknek két első osztályú csapata is lehet. Kellemes gondot okoztak a fiúk azzal, hogy ezentúl két gárdának kell megoldani a versenyeztetését.

Pásztor Antal edző: - Évek óta csak egy hajszálon múlott ez a sporttörténelmi siker. Mi eddig inkább őszi csapat voltunk, most viszont a tavaszunk is jól indult. Örülök, hogy már most bajnokok lettünk.

Zentai Ákos, csapatkapitány: - Szeretnénk a hátralévő meccseken bajnokhoz méltóan szerepelni. A hogyan tovább pedig annak lesz a függvénye, ki, mennyit tud majd pluszban vállalni a csapatból és kik állnak ebben mellénk.

Révész János, Nemzeti Sport 2001.04.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001