FONTOS


 

Az egykori főtitkár a budapesti szövetség elnöke lett
Pázmányi visszatért a pólósokhoz

Pázmányi Gábor a vizes sportok vándora, hiszen az utóbbi két évben betöltötte a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkári posztját, a Magyar Szinkronúszó-szövetség elnöki pozícióját, és miután mindkét tisztségről lemondott, a Budapesti Vízilabda-szövetség elnökének választották meg. Miközben az Európa-bajnokság szervezőbizottságának titkára is.

- Mikorra tervezi a lemondását? - szólt hozzá az ironikus kérdés.

- Erre most nem tudok válaszolni, mivel nincs nálam a naptáram... - válaszolt Pázmányi humorosan.

- Amikor tavaly ősszel felállt a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkári székéből, gondolta volna, hogy újra betölt majd valamilyen fontos tisztséget a pólóban?

- Biztos voltam benne, hogy ha bármilyen pólós tisztség betöltésére felkérnek, elvállalom. Csak arról nem voltam meggyőződve, hogy lesz erre lehetőségem, hiszen a főtitkári tevékenységem nem mindenkinek tetszett maradéktalanul. Hozzáteszem: sem akkor, sem most nem én jártam a pozíció után, hanem megkerestek, felkértek.

- Milyen tervekkel lát munkához?

- A szövetség feladataihoz alkalmazkodom. Négy fő tennivalónk van: a budapesti alacsonyabb osztályú és utánpótlás-bajnokság, a felnőtt férfi Budapest-bajnokság, a hagyományosan alacsonyabb osztályokkal működő Téli-kupa és a nyári olimpiai reménységek versenyének szervezése, illetve lebonyolítása. Ezeken kívül szeretném megvalósítani a világszínvonalon játszó szeniorcsapatok bajnokságának létrehozását, valamint a szövetségnek fontos támogatókat kell szereznem, hogy a viadalok költségei ne csak a klubokat és a szülőket terheljék.

- Mi motiválja ebben a feladatban?

- Elméletem szerint a piramis csúcsához a piramis is kell, hiszen az alján ott vannak az alacsonyabb osztályok és az utánpótlás, a magyar vízilabda-társadalom egésze. A dolgok általában rendszerben működnek, és ha az elemeit nem tartjuk karban, nem funkcionálnak rendesen. A piramis alját is ápolni kell, mert ha ezt kivesszük, lezuhanhat a csúcs. Ha úgy érzem, hogy a piramis stabilitásához hozzá tudok járulni, azt megtiszteltetésnek veszem.

RB, Nemzeti Sport 2001.05.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001