FONTOS


 

Sapics: a jugoszláv póló a magyar foci sorsára juthat
Széteshet a Becsej

A Kásás Zoltán vezette Nis Naftagasz-Becsej a Bajnokok Ligája címvédésére készül. Az elődöntőben az otthon játszó Jug Dubrovnik lesz az ellenfele a jugoszlávoknak, ám a klub anyagi gondjai mindinkább előtérbe kerülnek. Nem véletlen, hogy a gárda két magyar olimpiai bajnokát, Biros Pétert és Molnár Tamást olasz és magyar klubok is hívják, míg Kásás mestert Németországba csábítják.

Az olimpia gólkirálya, Aleksandar Sapics a minap ismét megerősítette: a Final Four előtt ő nem akar nyilatkozni a pénzügyi helyzetről. "Sokan örülnének, ha darabokra esne a csapat. Könnyen lehet, hogy teljesülnek a rosszakarók kivánságai, és a klub tényleg megszűnik. Erről azonban még ne is beszéljünk" - mondta Sapics a Glasz Javnoszti nevű lapnak. Arra a kérdésre, hogyan vélekedik az állami vezetők nézeteiről, miszerint a kluboknak saját lábukan kellene megmaradni az állam segítsége nélkül, Sapics úgy véli, ilyen esetben a jugoszláv vízipólóra a magyar labdarúgás sorsa vár.

"Igenis is segíteni kell a kluboknak. A Becsej, bárki bármit is mond, a Final Four nagy esélyese. A játékosnévsor alapján jobb csapatunk van mint tavaly, de alig 30-40 százalék erőbedobással játszottunk eddig. Még így sem kaptunk ki... Ahhoz, hogy megvédjük a bajnoki címet viszont sokkal többet kell nyújtanunk. Az idei évad a pályafutásom során a legjobban sikeredett szezon, úgy érzem érett játékos lettem. Azonban tudom Dubrovnikban nagyon nehéz lesz diadalmaskodni. A raguzai uszodáról még a régi Jugoszláviában is rémhíreket meséltek. Onnan ritkán lehetett pontokkal visszatérni. Az idén dupla koronát szereztek, a torna házigazdái, a közönség, a játékvezetők is mellettük lesznek. Számunkra talán annyi a jó az egészben, hogy a horvátok biztosak a végső győzelmünkben, amelyet eg részt a mi anyagi helyzetünkre is építenek. Azonban nem szabad elfelejteni, a sebzett oroszlán a legveszélyesebb" - mondta Sapics.

HL, Nemzeti Sport 2001.05.16.

Óbecsei gondok a döntő előtt

Nem csak a kritikus anyagi helyzet miatt van gondban a vízilabda Bajnokok Ligájában címvédő Nis-Naftagas Becej, hanem a péntek-szombati Final Four helyszínéről, a horvátországi Dubrovnikból érkező hírek sem kedvezőek számára.

Az MTI információi szerint az Adria-parti házigazdák jelezték: nem tudnak garanciát vállalni az óbecsei együttest elkisérni szándékozó szurkolók biztonságát illetően. Így a jugoszláv bajnok a vezetőkön kívül csupán három újságíró társaságában kel útra.

Kásás Zoltán, a Becej edzője a negatív előjelek ellenére is bizakodó, aminek egyik alapja, hogy csapata az elmúlt napokban a budapesti Eb-re készülő jugoszláv válogatott ellen játszhatott edzőmeccseket.

Az óbecseiek erőssége két magyar olimpiai bajnok, Molnár Tamás és Biros Péter. Előbbi éppen attól a Jugtól igazolt a Vajdaságba, amellyel az elődöntőt játssza most a tavalyi győztes. A másik ágon Possillipo Napoli (Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás csapata)-Olimpiakosz Pireusz találkozóra kerül sor pénteken este.

Még egy magyar résztvevője lesz a BL-döntőnek: Császár György a közreműködő négy semleges játékvezető egyike.

Sporthírek 2001.05.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001