FONTOS


 

Vasas, Honvéd: hazatérnek a klasszisok?

A bajnok Honvéd-Domino után a Vasas Plaketnél is az a cél, hogy a legjobb magyar vízilabdázók itthon játsszanak, hazai színekben szerepeljenek jól az európai kupákban. A Magyar Kupa győztese már megállapodott az olimpiai bajnok kapussal, Kósz Zoltánnal, valamint Hesz Mátéval, mindketten az FTC-ből igazoltak a Vasasba. Varga Dániel és Mátyás Zoltán az UTE-ból szintén a csapat játékosa lett. Tárgyalásban áll a szakosztály a szintén ferencvárosi Székely Bulcsúval: az olimpiai bajnok pólós csütörtök estére ígért választ a megkeresésre.

Kósz Zoltán visszatértével nehéz helyzetbe került az Európa- bajnok, az eddigi sikerekben főszerepet vállaló hálóőr, Kovács Zoltán.
- Egyértelmű: Kósz lesz az első számú kapusunk - szögezte le Somossy József, a Vasas vezetőedzője. - Szeretném, ha Kovács is nálunk maradna, ám erre nincs sok esély, hiszen második kapusként veszélybe kerülhet a válogatottsága. Ha elmegy, megértem, ha marad, örülök neki.

A Vasasnál biztosított az anyagi háttér ahhoz, hogy itthon tartsák a legjobb magyar pólósokat. Klasszisokat felvonultatva csak a bajnoki cím megszerzése, s a KEK-ben a döntőbe jutás lehet a cél.
A Honvéd-Domino továbbra is kapcsolatban van a külföldön játszó olimpiai bajnokok közül Kis Gergellyel, Biros Péterrel, Molnár Tamással és Varga Zsolttal.

- Tárgyalunk, itt tartunk most - mondta Kovács István a bajnokcsapat edzője. - Megtettük az ajánlatunkat, majd kiderül, hogy mire megyünk vele. Nem akarunk minden áron igazolni. A mostani társaság, úgy néz ki, együtt marad, és ez nagy érték. Ha nem sikerül most hazahoznunk néhány meghatározó egyéniséget, akkor hajlandóak vagyunk előszerződést kötni velük. Mi ugyanis hosszú távra tervezünk.

Sporthírek 2001.05.16.

Székely Bulcsú is Angyalföldön köthet ki
Hesz is a Vasasban

Ha egy üzlet beindul...

Azok után, hogy sikerült maradásra bírni a csavarkirályt, Vári Attilát; azok után, hogy Mr. Őserő, alias Varga Tamás is igent mondott az újabb ajánlatra; azok után, hogy Steinmetz Ádámmal is megegyeztek; azok után, hogy az ősangyalföldi Kósz Zoltán, a világ egyik, ha nem a legjobb kapusa az FTC-ből hozzájuk igazolt; azok után, hogy az UTE két fiatal tehetsége, Varga Dániel és Mátyás Zoltán is őket választotta; szóval azok után, hogy már így is bombaerős Vasas van kialakulóban, tovább folytatódik az igazolósdi.

A legújabb szerzemény Kószhoz hasonlóan a Fradiból érkezik. Hesz Mátéról van szó, aki szintén a Vasasban folytatja pályafutását. A "Móci"becenévre hallgató pólósnak nagy része volt a zöld-fehérek tavalyi bajnoki menetelésében, tagja volt a bővebb válogatott keretnek, ám bánatára a keretszűkítés áldozata lett. Ám könnyen lehet, ezzel még nincs vége az erősítésnek, elvégre a hírek szerint egy újabb nagy hal akadhat a piros-kékek horgára.

Egy újabb olimpiai bajnok, nevezetesen Székely Bulcsú, akivel csütörtökre közös nevezőre juthat a Vasas vezetése. Szó, ami szó, ez sem lenne akármilyen erősítés...

Nemzeti Sport 2001.05.17.

Székely is a Vasasé
Három a bajnok

Régen koncentrálódott ekkora erő egy magyar klubban: a Vasas immáron három sydneyi aranyérmest tudhat soraiban. Miután Angyalföldön meg tudták tartani Vári Attilát, továbbá visszaédesgették Kósz Zoltánt, csütörtökön nyélbe üttetett az újabb megállapodás, mégpedig Székely Bulcsúval.

"Azért tépelődtem egy sort - szögezte le az olimpiai bajnok pólós a válogatott edzését követően. - Öt, Fradiban eltöltött évet nem lehet csak úgy elfelejteni. Különösen úgy, hogy mégiscsak ott lettem játékos, legszebb eredményeimet ferencvárosiként értem el. Miközben az is köztudomású, hogy a klubnál nincs minden rendben... Az utóbbi időkben nem aludtam túl sokat, őrlődtem, viszont több időt már nem óhajtottam adni magamnak. Egy hónap múlva kezdődik az Eb, mindenképpen dönteni akartam."

S hogy mi szólt a Vasas mellett? Nos Székely nem elsősorban az anyagiakat említette - habár a hírek szerint nem jár rosszul a piros-kékeknél -, mintsem inkább a jó csapatot no és a társakat: "Kósz Zolival, Hesz Mócival olyan szoros kapcsolat alakult ki az utóbbi években, hogy már csak miattuk is a Vasast választottam." Székely Csucsut amúgy hívta a bajnok Honvéd is, ám a villámszélső a fentiek miatt végül a kupagyőztesnek mondott igent. Azt pedig ígéri, hogy ezúttal valamelyest tovább marad új egyesületében, mint 1998 nyarán. Akkor egy edzést követően meggondolta magát, és - miután a szerződést még nem szignálta - visszaviharzott a Fradiba, majd néhány hónapon belül KEK-győztes lett.

Tény: ezt a kupát jövőre csak a Vasassal nyerheti meg. Az pedig a fent említett erőkoncentrációt látva bízvást kijelenthető, erre van esély - és nem is kevés.

CSG, Nemzeti Sport 2001.05.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vasas
  Vízilabda.2001