FONTOS


 

Molnár, Biros, Kiss és Kovács is a Honvédban
Sztárigazolások a bajnoknál

Már az időpont is gyanús volt.

Csütörtök fél egy, Hemingway étterem. A válogatott edzése után, illetőleg az Európa-bajnokságra készülő pólósaink soproni kiruccanása előtt. Kamerák sokasága gyűlik össze - itt történnie kell valaminek.

Történik.

Feltűnik a színen a sárga, szponzori trikóban pompázó Tóth Imre. Mosolyog. Mint ahogy Kovács István is. A még mindig elképesztő lövőtechnikával rendelkező játékos és a még mindig elképesztően sikeréhes tréner arca is tükrözi, nem véletlenül hívta össze a bajnokcsapat, a Honvéd-Domino vezetősége és szponzora a sajtótájékoztatót.

Szóval gyanús volt. Az ember csak azt tudta elképzelni, hogy az ígért, még a bajnoki elődöntő előtt (!) ígért válogatott klasszis igazolását jelentik be. Elvégre miért pont a sydneyi aranyfiúk programjához időzítenék az összejövetelt?

Megérkezik Bárány Attila is. Elegáns, rajta is a sárga póló.

És Molnár Tamáson.

És Kiss Gergőn.

És Biros Péteren.

És Kovács Zoltánon.

Négyen!

Igen, igen, hiszik vagy sem, miattuk hozták létre a találkozót. Miattuk, mert mind a négyük azaz - nem árt még egyszer hangsúlyozni -a három olimpiai bajnok, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Biros Péter (előbbi az olasz Bolognától, utóbbi kettő a jugoszláv Becsejtől jött), valamint az Európa-bajnok Kovács Zoltán (ő a Vasastól érkezett) egyaránt elkötelezte magát az újdonsült magyar bajnokhoz.

Ez ám a nem mindennapi erősítés!

"A jó szponzor definíciójához ezentúl hozzátenném: a vízbe dobják"- mondta nevetve Bodnár Zsigmond, a Westel Mobil Rt. vezérigazgató-helyettese, akit végül csak elkapott a csapat a Szőnyi úton (a zsebben irat, telefon, pénz, stb....), és az ünneplés közepette a vízbe hajított. "Ebből is látszik, itt tényleg mindenki szeret mindenkit, az egység az úr. Ennek is köszönhető, hogy végtelenül nagy nyugalomban telt el az eddigi két esztendő -ezért is hosszabbítottuk meg a szerződést újabb három évvel"- tette hozzá a főszponozor képviselője, aki tevékeny szerepet vállalt a csapat megerősítésében. Ő is tárgyalt a játékosokkal -mint kiderült, sikerrel. Előbb Bárányt sikerült maradásra bírnia a Honvédnak (a többieknek zömmel élő szerződése van), majd következett a "terror". Kiss Gergőre. Addig-addig győzködték, míg a balkezes kiválóság rábólintott az ajánlatra.

Megtört a jég. Meg, mert így Molnár Tamás, Biros Péter, és Kovács Zoltán sem gondolkozott sokat: aláírt a Honvédhoz.

Azaz, a DOMINO-BHSE-hez. Hiszen a jövőben ez lesz a jelentősen megerősödött gárda új neve. "Csodálatos pillanat az életemben, nem hittem volna, amikor belevágtunk, hogy idáig jutunk. Csollány Szilveszter után három újabb olimpiai bajnok került a Honvédhoz, ami végtelen nagy örömmel tölt el. Az meg, hogy a szponzori név került előre, cseppet sem zavar, mi a továbbiakban is minden tőlünk telhető segítséget megadunk a szakosztálynak" -ecsetelte Kunszt Gábor, a Honvéd elnöke.

"Két éve, amikor külföldre igazoltam, elmondtam: ha a feltételek adottak lesznek, azonnal hazajövök. Hazajöttem... Tulajdonképpen, amikor a Gergő döntött, már én is tudtam, hogy itt a helyem. Másfél perc alatt megegyeztünk"- mondta a világ egyik, ha nem a legjobb centere, Molnár "Papaesz", akitől Kiss Gergő vette át a szót: "Két hete nem hittem volna, hogy itthon folytatom. Öt-hat külföldi kérőm volt, mégis itt vagyok. Nagyot fordult a világ. Örülök, remélem elérjük a céljainkat."

És még tudták fokozni... Mint kiderült, a magyar vízilabdában egyedüláló, hároméves (!!) szerződést kötöttek a klasszisokkal (a kivétel Kovács, aki "csak"kettőt írta alá), azaz garantálják, hogy az athéni olimpiáig itthon csodálhatjuk a játékukat! A Kiss Gergő által említett célok sem titkosak, természetesen a bajnoki cím megvédése, valamint a Bajnokok Ligája-győzelem jár a fejekben.

A négy új igazolás mellesleg két éve már játszott egy csapatban, nevezetesen az Újpestben. Akkor a LEN-kupát bezsebelték a lilákkal. Nem rossz ómen a BL előtt...

Mesterien

"Nagyon boldog vagyok. Ennél a csapatnál tényleg minden adott a nyugalomhoz, öröm itt dolgozni. Hát még az, hogy ismét egy nemzetközileg is ütőképes, mondhatom, kiváló csapatot dirigálhatok, még inkább növeli az örömömet. Már alig várom a munkát... Hiányposztokra igazoltunk, talán csak Kovács Zoli érkeztét kell megmagyaráznom. Szóval, rengeteg meccs vár majd ránk, nem árt, ha két jó kapusunk van. Ha bármelyikük gyengébb napot fog ki, minőségi cserén van, ami elengedhetetlen például a Bl-ben. Pelle Balázs is megértette a dolgot, nem lesz itt semmiféle probléma"- mondta Kovács István, aki az új szerződés értelmében további három éven keresztül ül a DOMINO-BHSE kispadján. Természetesen nem csak a BL, hanem a bajnokság is szóba került, elvégre a Kőér utcában is tisztában vannak azzal, hogy a Vasas-csapat is hihetetlenül megerősödött. "Azt sajnálom, hogy előreláthatólag csak két csapat harcol majd az aranyért. Az tenne jót a magyar pólónak, ha még több együttes venné fel velünk a versenyt. A Vasas is megerősödött, biztos hogy nagy harc lesz kettőnk között. De most hadd monjuk azt, hogy miénk a legjobb csapat, elvégre mi vagyunk a bajnokok" -tette hozzá a mesteredző, utalva a főváros utcáin feltűnő óriásplakátokra, annak szlogenére. És még erősödtek is...

- Nem lehet panasz szerződésünkre - közölte Kiss -, így megközelítőleg annyit keresünk, mint a nagy sztárcsapatoknál szereplők.

- Pályafutásom során sohasem találtam olyan csapatot, ahol rendezett körülmények, biztos anyagi háttér lett volna - mondta a frissiben leigazolt dr. Molnár. S még egy változás a klub háza táján: a jövőben Domino BHSE néven szállnak vízbe Kovács István vezetőedző tanítványai.

amler, Nemzeti Sport 2001.05.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001