FONTOS


 

Amatőrizált lila-fehérek
UTE: lenullázva

Rettegett a Pescara, rettegett a Catalunya, rettegett a Posillipo, a Jadran, a Mladost, de még a BVSC, a Vasas és a Fradi is. Rettegett a sok csapat, ha az Újpesttel került szembe.


Godova Gábor: "Elkeserít a klub helyzete, de úgy tűnik, nincs mit tenni"
Rég volt, szép volt.

Volt. Egy ideig nem is lesz. Nem, mert a lila-fehéreknél a következő idénytől kezdve megszűnik (!) a profi-vízilabdaszakosztály. Amatőr alapokra helyezik a sportágat, aki menni akar, mehet, aki maradni akar, maradhat. Ingyen. Szerződés nélkül.

Újpesti póló -lenullázva...

"Jól elleszek a gyerekekkel. Különben is, az utánpótlás-válogatottnál is dolgozom, nem fogok unatkozni"- ecsetelte szomorúan az edző, Godova Gábor. "Elkeserít a klub helyzete, de úgy tűnik, nincs mit tenni" -tette hozzá. És hogy kielégíti-e a mesteredzőt a gyerekcsapat melletti főnökösködésű "Igen. Innen indultam, most újra itt vagyok."

Mellesleg Godova volt az utolsó nagy UTE edző. Molnárral, Birossal, Kiss-sel és Kováccsal 1999-ben LEN-kupát nyert a gárda. Igaz, már ekkor is csak a szívük vitte előre a pólósokat (nem véletlenül lettek olimpiai-, illetve Európa-bajnokok...), elvégre sűrűbben láttak fehér hollót, mint fizetést...

Ki ne emlékezne a 94-es csapatra! BEK-et és Szuperkupát nyert a Mátéfalvy, Rázga, Gál, Dala, Benedek, Vincze, Bene, Zantleitner, Szabó Z., Fazekas, Vogel, Nitsovits, Kovács Z. összetételű együttes (milyen csapat volt, istenem!), élén Kovács Istvánnal.

Ám íme a legtöbbet mondó adat: hazánk legeredményesebb klubja az UTE, a maga huszonhat (!) bajnoki címével. A tizenhat kupagyőzelemről nem is beszélve...

Itt a vége?

Hiába a Santál, a Taxi-2000, a Humet, úgy tűnik, menthetetlen a szakosztály. Az a szakosztály, amelytől méltán rettegett a Pescara, a Posillipo, a Catalunya, a Jadran, a Mladost vagy a BVSC, a Vasas és a Fradi.

Most még a MAFC sem retteg tőlük...

Vészhelyzetben az egri póló

Feladta a főszponzor

A legutóbbi bajnoki szezonban UPC-Eger néven szerepelt a hevesi megyeszékhely első osztályú pólócsapata. Nos, a név immár a múlté, az UPC Magyarország Kft. ugyanis a jövőben nagyságrendekkel kevesebb támogatást juttat a vízilabdásoknak. Ennek jele, hogy lemondott a klubelnöki tisztségéről Szabó Ervin, az UPC kelet-magyarországi régiójának igazgatója. A volt elnök elmondta, nem fordítanak hátat teljesen az egri pólónak, segítik azt, de nem olyan formában, mint eddig tették. Szerinte az adakozás és a szponzorolás két különböző fogalom... Halmos R. Péter, a klub ügyvezető igazgatója sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, majd közölte: hamarosan összehívják a rendkívüli közgyűlést.

amler, Nemzeti Sport 2001.05.30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  UTE
  Vízilabda.2001