FONTOS


 

A Margitszigetre hozná a legjobb csapatokat a Domino
Pályáznak a BL-döntőre

Nyári szünet ide vagy oda, a magyar bajnoknál gőzerővel készülnek a következő idényre. A Domino vezetői stábja a napokban például hosszasan tárgyalt Jászberényi Miklóssal, a Nemzeti Sportuszodák első számú emberével. A téma mi más lett volna, mint az uszodakérdés. Méghozzá a Kőér utcai uszoda kérdése.


Ha a pályázatot elfogadják, már "csak" Kiss Gergelynek és társainak kell bejutniuk a Final Fourba
"Azt hiszem, eredményes, rendkívül hasznos tárgyalást folytattunk Jászberényi úrral. Nem titok, nagymértékű fejlesztéseken törjük a fejünket. Modernizálni akarjuk a világítást, a hangerősítést, mi több, a meccsek előtt, közben és után az Eb-n is jól bevált zenével akarjuk szórakoztatni a nézőket. Az öltözőket, beleértve a bírói öltözőt is, fel akarjuk újítani. Egy interjúszoba kialakítása is szerepel a tervekben, a sajtó rendes kiszolgálása érdekében" -foglalta össze a fejlesztéssel kapcsolatos terveket Bodnár Zsigmond, a Westel Rt. vezérigazgató-helyettese, aki elárulta, a lelátókat bővítani fogják:"Sokan mondták, jól elpólózgat a csapatunk a kicsinyke otthonában, ahol kevés a néző. Nos, ezen mindenképpen változtatunk, mintegy ezerháromszáz fő elhelyezését fogjuk megoldani a mobil lelátók felépítésével."

A Domino-BHSE mellesleg végleges kerettel kezdi majd meg a felkészülését. "Innen-onnan hallunk ezt-azt, de végérvényesen kijelenthetem: teljes a keretünk, befejeztük az igazolást" - mondta Bodnár úr, aki Molnár Tamás, Kiss Gergely, Biros Péter, valamint Kovács Zoltán megszerzését a mai napig óriási fogásnak tartja. Tarthatja...

Eddig nem volt szokás, most azonban Kovács István együttese gondolt egyet, és eldöntötte: felveszi a kapcsolatot a három vezető vidéki klub, a Szeged, az Eger vagy a Szentes egyikével, és a tervek szerint edzőtáborba megy hozzájuk. Igaz, nem komplett csapattal, ugyanis a válogatott játékosok a világbajnokság után kapnak még egy hónapot a pihenésre.

És a végére a hivatalossá vált hír, amire a LEN igazgatója, Alessandro Sansa is célozgatott az Eb sajtótájékoztatóján: a 2002 május 24-25. között megrendezendő Bajnokok Ligája négyes döntőjére bejelentkezett a Domino. "Amennyiben bejut a csapat, feltett szándékunk, hogy itthon, a Margitszigeten próbálja kivívni az aranyérmet" - mondta Bodnár Zsigmond. Miután a LEN már évek óta biztatja az éppen aktuális magyar bajnokot erre, jók az esélyek a rendezésre. Előbb azonban a csapaton a sor...

Minden idők legjobb Eb-je

Az Európai Úszóliga immáron nemcsak informális úton, de hivatalos levél formájában is kifejezésre juttatta elragadtatását a vasárnap véget ért Európa-bajnoksággal kapcsolatban, szerdán ugyanis a következő faxot kapta a Magyar Vízilabda-szövetség:

"Martin György úrnak, az MVLSZ elnökének

Tisztelt uram, engedje meg, hogy Alphonse Angella és a LEN vízilabda-bizottsága valamennyi tagjának nevében köszönetemet és gratulációimat fejezzem ki a remekül megszervezett esemény kapcsán. Ez volt minden idők legjobb Európa-bajnoksága, mi pedig mindannyian büszkék vagyunk, hogy ehhez a sportághoz tartozunk, a legutóbbi tíz nap ugyanis a vízilabda diadalmenete volt. Még egyszer köszönöm Önnek és valamennyi munkatársának, hogy ebben a fantasztikus sikerben közreműködött.

Bertie Muscat, a LEN vízilabda-bizottságának főtitkára"

amler, Nemzeti Sport 2001.06.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001