FONTOS


 

Madaras Norbert az olasz center váratlan lépése miatt egy évig Angyalföldön játszhat
Calcaterra a Vasas kezére játszott

Roberto Calcaterra cserben hagyta a firenzei csapatot. Az olasz bajnoki ezüstérmesnél fogalmaznak így, ahol nehezen emésztik meg, hogy centerük az utolsó pillanatban a távozás mellett döntött.

"Maradok" -mondta az újdonsült Eb-ezüstérmes, felélegezhettek hát a Florentia háza táján. Így védő és balkezes után kutathattak a piacon. Hamar ráakadtak a jugoszláv Dejan Savicsra (a klub mindenese, Dani úr az Eb-t megelőző pozsonyi tornára az otthonában még az utcai harcosok versenyében is vitézkedő bekk aláírásáért utazott el), ám előtte a BVSC-Brendon ifjú tehetségét, Madaras Norbertet is magukhoz csábították. Pillanatok alatt megegyeztek a magyar válogatott kerettagjával, az edző, Riccardo Tempestini nem győzte hangsúlyozni, mennyire örül a huszonegy éves pólós szerződtetésének.

Telt-múlt az idő, a játékosok a nemzeti együtteseikben szerepeltek, amikor fentebb említett Roberto Calceterra belekutyult a levesbe. Aláírt az egykor szebb napokat látott, az első osztályból kiesett, de a létszámemeléssel mentőövet kapó Pescarához, ahol a hírek szerint a fejükbe vették, hogy pár év múlva újra a kontinens csúcsára vezetik a csapatot. Első lépésként lírakötegek lobogtatásával a régmúlt sikereiben tevékeny részt vállalt játékost csalogatták vissza.

Az aranyéremre törő Florentiát súlyos vérveszteség érte, a támadás szempontjából a legfontosabb poszton lenullázódtak. Ifi centereik maradtak -ők is tudták, így reménytelen vállakozásnak tűnhet felvenni a versenyt a Posillipóval, vagy mondjuk a jelentősen megerősödött Reccóval. Az olasz piacon nem találtak megfelelő helyettest, így újabbb légóst kellett igazolni. A spanyolok olimpiai bajnoka, Salvador Gómez rábólintott a hívó szóra, így ő lesz Calcaterra helyettese.

Hogy ez mennyiben érint bennünket, magyarokat?

Egyrészt ugyebár a Florentia Fodor Rajmund vezetésével az utóbbi két esztendőben döntőt vívott úgy az olasz bajnokságban, mint a KEK-ben (utóbbi kupát májusban végre elhódította), olimpiai bajnok klasszisunk végett szorítottunk a csapatnak, másrészt pedig Madaras Norbert sorsát is befolyásolja a váratlan fordulat. Vele együtt ugyanis immáron négy légiósa van a gárdának. Az olasz csapatok zöme sokáig reménykedett, hogy a jövőben négy külföldit lehet majd szerepeltetni, ám hiába: az ottani szövetség a hármas változatot fogadta el.

"Nem titok, amikor megtudtam, hogy egy évig máshol kell játszanom, bosszús voltam. Nagyon készültem arra, hogy Firenzében bizonyítsak, de másként alakult. Nem mondanak le rólam - különben is, kétéves szerződésem van -, hanem a következő szezonra kölcsönadnak egy másik csapathoz" -mondta az egri születésű játékos. A lehetséges csapatok között felvetődött több olasz együttes, valamint a horvát elitklub, a Mladost Zagreb is. A befutó azonban idehaza keresendő!

"Szerintem ez a lehető legjobb megoldás. Szem előtt vagyok, és egy jó csapatban, a Vasasban játszhatok. Minden valószínűség szerint az angyalföldieknél folytatom, aminek kifejezetten örülök. Azt hiszem, nem sok együttes veheti fel a versenyt ezzel a Vasassal, amelyből például négyen is ott lesznek a jövő heti világbajnokságon" -árulta el Madaras Norbert. A Vasas vezetői -miután csak a biztosról nyilatkoznak -egyelőre hallgatnak,ám nem kétséges, hamarosan hivatalosan is beszámolhatnak arról, hogy Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Varga II Zsolt, Hesz Máté, Varga Dániel és Mátyás Zoltán után Madaras Norbertre is számíthat a jövőben a többek között Vári Attilát, Varga Tamást, Steinmetz Ádámot, Vindisch Ferencet (parádés névsor ám!) eddig is edző Somossy József. Már "csak" abban kell megállapodnia a két klubnak, hogy a játékos fizetéséből ki mennyit vállal. És hogy mi lesz, ha mondjuk a KEK-ben összeakad (mondjuk a döntőben, amire jó esély van) a Vasas és a Florentia?

"Érdekes, annyi szent.... Na de a Honvéd-Vasas párharc sem lesz ám akármilyen!"

AZ, Nemzeti Sport 2001.07.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001