FONTOS


 

Erősítésre nem futja
Szolnoki fiatalítás

Szorgalmasan készül a következő évadra a Szolnoki VSC legénysége. Az erő- és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok mellett üdítőleg hat a fiúkra, amikor labda kerül a kezükbe - mostanság a Damjanich uszodában ideiglenesen állomásozó szaúd-arábiai válogatottal kétkapuznak leginkább Mohiék. Kiderült, pénz híján szó sincs erősítésekről - a kiszemeltjeik közül péládul Cseh Sándor és Lehmann István éppen ezért egyaránt másik csapatot választott magának. Mi több, távozott Ridzyk Zoltán, aki Szegedre igazolt, Mráz István és Orosz Csaba pedig a fővárosban fog tovább tanulni, még Donka András Ceglédre tart. Régi-új fiúnak számít a keretben Krasznai Béla, aki egy év külföldi munkavállalás után fog újra vízilabdázni a szolnokiak soraiban.

"Igyekszünk mindenkit megtartani, de felelőtlenül nem ígérgetünk semmit. Aki jobb ajánlatot kap a mienknél, annak sok szerencsét kívánunk további pályafutásához. Edzői gárdánk Urbán Lajossal az élen neveli a fiatalokat, közülük Süveges Máté oszlopos tagja volt a hágeni ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérmes magyar válogatottnak. Vele és hasonló korú társaival pótoljuk majd a távozókat"- közölte Hollói Tamás, az SZVSC ügyvezetője.

A szolnokiak programjáról annyit, hogy a következő hetekben az arab ország válogatottját a román Nagyvárad csapata váltja majd a Damjanich uszodában. Velük is jó néhányszor játszanak majd gyakorló meccset Urbán Lajos tanítványai.

Borsodi szövetség alakult

Doros László

Négy szakosztály (a miskolctapolcai Kék Hullám, a miskolci EAFC, a kazincbarcikai Delfin Vízisport Club és a VUK Miskolc) kezdeményezésére a napokban megalakult a Borsod- Abaúj-Zemplén megyei Vízilabda szövetség (BOVISZ). A testület elnökének, dr. Tóth Lászlót, alelnökének dr. Nagy Józsefet, titkárának pedig Éder Zsoltot választották meg. Az elnökségben rajtuk kívül négyen kaptak helyet. A szövetség fő feladatának tekinti egy átgondoltan pezsgő vízilabdaélet megalapozását, megyei és városi szinten egyaránt. Külön gondot fordítanak majd a fejlődéshez szükséges források előteremtésére.

Varga Csaba, Nemzeti Sport 2001.08.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001