FONTOS


 

Nem lesz két ob I-es férficsapata Szentes városának
Vigyázat, aknaveszély!

"Csak az elismerés hangján tudom említeni Tóth Gyula nevét, aki szakmai igazgatóként az edző nélküli, ínséges heteinkben naponta öt-hat csapat trenírozását is magára vállalta!" - idézte a közelmúlt Kurca-parti kálváriáját Juhász József, a Szentesi Vízisport Klub elnöke. Érthetően megnyugodva, hiszen immár nemcsak a volt szövetségi kapitány irányításával dolgozó, az előkészítőktől az OB I-esekig összesen 360 igazolt vízilabdást irányító edzői team névsorát (Benedek Tibor - aki nem azonos a válogatott balkezesével -, Kocsis István, Kádár József, Pengő László és Szremkó Krisztina) tudta felsorolni, hanem az első osztályban szereplő Kontavill legénységének várható keretét is. Az már bizonyos, hogy egyedül az Újpestről kölcsönkapott, s a szentesieknek az elmúlt évben nagy hasznára váló Kéritől lesznek kénytelenek megválni. Magyar bevonul katonának, Szabicsot felvették az egyetemre, így az ő szereplésük ugyanúgy kérdőjeles a nemrégiben kinevezett Kádár Józsefnél, mint az edzéseket csak részben látogató Némethyé és Zsarkóé. Csörgő, Horváth T. és Szénászky már aláírta a szerződését, a három újdonsült junior Európa-bajnok - Hyc, Somogyi és Szabó N. - pedig alighanem bebiztosította a helyét az első csapatban. Torday a Szeged, Zentai az Újpest ajánlatának állt ellen, s marad, míg Berki Svájcból, Kiss I. Izraelből hazatérve erősíti a keretet. Amelybe új játékosokat is igazolnak: az OB I B-s Pécsből Biltsik, míg a Békéscsabából az ex-szentesi Dari már résztvevője a napi két edzésnek, de szó van Szebeni hazatéréséről is: a Fradi pólósa külföldi szerződésének függvényében dönt, jön-e.

Az Európa-bajnok játékos-edző, Szremkó Krisztina irányította hölgykoszorú is javában készül a szeptember eleji bajnoki rajtra. A világbajnoki ezüstérmes női válogatottból Siposaz olasz bajnokság kezdetéig a Carnex-Szentesi VK-ban szerepel, a szintén Itáliába készülő Drávucz viszont nem. A B-válogatott Győri januárban kezdi meg amerikai egyetemi tanulmányait, ám lehetősége szerint mindenkor segíti majd a szentesi gárdát. "Nem úgy, mint Csányi László" - fortyant fel Juhász József: a női csapat volt edzője az elnök szerint alattomos aknamunkát végez. Két kecskeméti lánnyal, Ádámmal és Tóthtal már előrehaladott tárgyalásban voltak, ők azonban azt követően nemet mondtak az ajánlatukra, hogy a játékosként Németországba igazolt Csányival látták őket együtt a hírös városban...

Ami pedig az OB I B-s bajnokságot toronymagasan nyerő Bertók FC-t illeti, Pásztor Antal tanítványai ősztől is maradnak a másodosztályban. Bár az edző szerint kuriózum lehetett volna két vidéki első osztályú csapat egy városból, ám be kellett látniuk, Szentes nem elég tőkeerős ahhoz, hogy ezt finanszírozni tudná.

S végül egy jó hír: hamarosan kezdődhet az a 362 milliós uszodarekonstrukció, amelynek felét pályázaton nyerte el a közelmúltban a város.

Révész János, Nemzeti Sport 2001.08.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001