FONTOS


 

Erősödött a Magyar Kupa-ezüstérmes
Költözés előtt a Tabán-Trafic Szeged

Nagyüzem van mostanában az Újszegedi Sportuszodában. A medence közepén, a kötelekkel kijelölt felségvizen a Tabán-Trafic Szeged legénysége rója a hosszakat, míg a kapuk mögött az utánpótlás, illetve az "ideiglenesen Szegeden állomásozó" kuvaiti válogatott tagjai szorgoskodnak. A vendégek ügybuzgalma elismerésre méltó, ám a hazaiakkal vívott kétkapuzás során kiderült: akad még tanulni valójuk a derék araboknak.

Az elmúlt évi Magyar Kupa-ezüstérmes alaposan megerősödött, hiszen néhány hónapos svájci vendégszereplés után Nitsovits Tamás ismét rendelkezésre áll csakúgy, mint a Szentesről érkezett Zsarkó István, valamint az UTE-ból igazolt Molnár Péter. Rajtuk kívül az ex-szolnoki Ridzyk Zoltán is kulcsembere lehet a legjobb vidéki gárdának. Ugyanezt ma még nem mondhatja el magáról az ifiből előrukkolt Horváth Ádám és Várkonyi Gergely.

A tavalyi idényben sikert-sikerre halmozó együttes tagjai közül Szabó Zoltán, Krnács Zsolt és Német Zalán befejezte sportpályafutását.

Horváth Viktor edző a tőle megszokott körültekintéssel és alapossággal készíti fel tanítványait az új évadra. A Szegeden elvégzett alapozás után külföldi edzőtáborozások szerepelnek a programban. Szeptember 6-10. között Brassóban a Steaua Bucurestivel vívnak gyakorlómeccseket Módék, majd szeptember derekán - hasonló megfontolásból - Nizzában töltenek el egy hetet.

"Az uszoda felújítása miatt a jövő héttől, előreláthatóan november végéig, a belvárosi híd lábánál lévő SZUE-ban fogunk edzeni és ott játsszuk bajnoki mérkőzéseinket is - közölte Horváth Viktor. - Bízom abban, hogy a költözés nem okoz törést. Nem lesz könnyű megszokni az új környezetet, ám az eredeti tervünket, a negyedik vagy az ötödik hely megszerzését nem módosítjuk."

Thékes István, Nemzeti Sport 2001.08.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001