FONTOS


 

Feldobja a videó
Dala a szívére hallgatott

A lila vér nem válik vízzé -- még vízilabdában sem. Dala Tamás amondó, ha másik klub hívja, gyaníthatóan nemet mondott volna (jó-jó, a Vasas érdeklődése elgondolkodtatta, egészen addig, míg Angyalföldre meg nem érkezett Madaras Norbert). Az UTE azonban UTE, így amikor a balkezes bombázó a játék befejezése és az újpestiek ajánlata között választhatott, a folytatás mellett döntött. "Amikor jelentkezett az Újpest, mégiscsak megdobbant a szívem. Itt értem el a legnagyobb sikereket, innen lettem válogatott. Csapó Dudival egyeztettük, mit tudok vállalni a munka mellett, mik az igényeim, s végül megállapodtunk -- mondja a lilákhoz 1996 után visszatérő exválogatott szélső. -- Hívtak Tatabányára is, ahol kezdtem a pályafutásomat, s nekem volt egy olyan tervem, hogy ott fejezem be, ahonnan elindultam, ám a munkám Pesthez köt, ezért mondtam nekik nemet. Bár egyszer, a legvégén legalább egy meccset szeretnék a Tatabánya csapatában játszani."

Noha olyan sikerekre aligha számíthat, mint a violák fénykorában -- BEK- és Szuperkupa-győzelem -- egy-két bomba azért biztosan be fog akadni a szélről. Annál pedig nyilván jobban fogja érezni magát, mint az elmúlt idényben, amikor -- az Olympiakosz Pireuszban és a BVSC-ben lehúzott szezonok után -- Pescarában gürcölt hasztalan a kiesés ellen. Ha pedig igazán fel akarja dobni magát, csak beteszi a videóba a Catalunya elleni 1994-es BEK-döntő meccseinek felvételét: két találkozó nyolc gólját rejtik a szalagok, avagy kevesen vannak széles e világon, akik ennyire ki tudták tömni Jesús Rollánt...

***

Erősödött a Magyar Kupa ezüstérmese

Költözés előtt a Szeged

Nagyüzem van mostanában az újszegedi Sportuszodában. A medence közepén a kötelekkel kijelölt felségvizen a Tabán Trafik Szeged legénysége rója a hosszakat, míg a kapuk mögött az utánpótlás, illetve az ideiglenesen Szegeden állomásozó kuvaiti válogatott tagjai szorgoskodnak. A vendégek ügybuzgalma elismerésre méltó, ám a hazaiakkal vívott kétkapuzás során kiderült: akad még tanulni valójuk a derék araboknak.

Az elmúlt évi Magyar Kupa-ezüstérmes alaposan megerősödött, hiszen néhány hónapos svájci vendégszereplés után Nitsovits Tamás ismét rendelkezésre áll. Csakúgy, mint a Szentesről érkezett Zsarkó István, valamint az UTE-ból igazolt Molnár Péter. Rajtuk kívül az ex-szolnoki Ridzyk Zoltán is kulcsembere lehet a legjobb vidéki gárdának. Ugyanezt ma még nem mondhatja el magáról az ifiből előrukkolt Horváth Ádám és Várkonyi Gergely. A tavalyi idényben sikert-sikerre halmozó együttes tagjai közül Szabó Zoltán, Krnács Zsolt és Német Zalán befejezte pályafutását.

Horváth Viktor edző a tőle megszokott körültekintéssel és alapossággal készíti fel tanítványait az új évadra. A Szegeden elvégzett alapozás után külföldi edzőtáborozások szerepelnek a programban. Szeptember 6--10-ig Brassóban a Steaua Bucurestivel vívnak majd jónéhány gyakorló-meccset Módék, majd szeptember derekán hasonló megfontolásból Nizzában töltenek egy hetet.

"Az uszoda felújítása miatt a jövő héttől előreláthatóan november végéig a belvárosi híd lábához símuló SZUE-ban fogunk edzeni és ott játsszuk bajnoki mérkőzéseinket. Bízom abban, hogy a költözés nem okoz törést. Nem lesz könnyű megszokni az új környezetet, ám az eredeti tervünket, a negyedik vagy az ötödik hely megszerzését nem módosítjuk" -- közölte Horváth Viktor.

CSG, Nemzeti Sport 2001.09.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001