FONTOS


 

Kissék nevelőedzője, Pék Gyula is a Kőér utcában
Domino: mindenki a fedélzeten

Immárom egy hete, hogy teljes létszámban a magyar bajnok, azaz ennyi ideje, hogy a Domino-BHSE vezetőedzője, Kovács István számíthat többek között a három olimpiai bajnokára, valamint Európa-bajnok kapusára. Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, valamint Kovács Zoltán (az említett klasszisok) együtt rója a köröket a parton, együtt hagyja maga mögött a kilométereket a vízben a társakkal. Remek csapat jött össze a Kőér utcában, ez nem vitás -szerte a világban sem sokan vehetik fel vele a versenyt. Talán egy-két olasz klub (Posillipo, Florentia, Recco) no és természetesen hazánk másik kiemelkedő (kiemelkedően igazoló) együttese, a Vasas-Plaket. Nagy harc lesz a bajnoki címért, óriási csata a BL-ért.

Éppen ezért a főtámogató Westel segítségével a körülményeken is rohamtempóban igyekszik javítani a szakosztály: a Kőér utcai uszoda rekonstrukciója az utolsó fáziásban jár. A valljuk be, sokat szidott világítórendszer helyét egy modernebb vette át ("Fényárban úszik végre az uszoda, fotós, tévés, nem hiszem, hogy panaszkodik többé" -mondta a szakosztály-igazgató, Novák Ferenc), az öltőzöket felújították, mi több, külön bírói öltözőt hoztak létre. A várható nagy érdeklődés végett interjúszobát alakítanak ki, ahol a pólósok, az edzők akadály nélkül tudnak válaszolgatni a kérdésekre.

A játékosokon kívül edzőket, utánpótlástrénereket is igazolt a Domino. A legnagyobb név Pék Gyula, aki Franciaországból tért haza, s aki a sydneyi olimpiai bajnok gárdában szerepelt játékosok közül hétnek is a nevelőedzője! A kiváló szakember -aki kizárólag csak fiatalokkal foglalkozik -lett a szakosztály utánpótlás-vezetője. Érkezett még Oravecz László a KSI-ből és Késmárki Károly a Matáv Pólósulitól, az ő "megszerzésük" is bizonyítja, hosszú távra terveznek a klubnál. A leginkább szem előtt lévő felnőttcsapat mellesleg péntektől több mint egyhetes edzőtáborba vonul Szentesre, ahol a jövő hét végén a horvát Jadran, a szlovák Kassa, valamint a Szentes, az Eger és a Ferencváros társaságában a Kontavill-kupán szerepel. Meglepetés lenne, ha nem tornagyőzelemmel mutatkozna be...

Nemzeti Sport 2001.09.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001