FONTOS


 

Oreb után újabb horvát szívott marihuánát
Saric megbukott a doppingvizsgálaton

A horvát vízilabda színvonala egyre jobban zuhan lefelé. A Mediterán Játékokon (is) csúnyán leszerepeltek Neven Kovacevic tanítványai, de a szurkolóknak talán jobban fáj az újabb doppingbotrány. Pontosabban nem is doppingról volt szó Tunéziában, hanem inkább arról, hogy egyes játékosok kábítóztak. Viseslav Saric megbukott, és a horvát orvosok szerint marihuánát szívott!

A horvát olimpiai bizottság doppingellenes bizottságának elnöke, dr. Bozidar Fuckar elmondta: Saric esetében egyértelmű, hogy könnyű drogokat fogyasztott, a szervezetében talált 33.3 nanogramm/milliliter is ezt bizonyítja. A zágrábi Vecernji list pénteki számában az egyik magát megnevezni nem kívánó horvát küldöttség tagjára hivatkozva azt írja: "Azonos pavilonban voltam a vízipólósokkal, és amit láttam, az egész válogatott mehetett volna doppingvizsgálatra. A pólósaink buliztak késő éjszakáig, sőt olykor reggelig is, a folyóson pedig olyan sűrű füst volt, hogy semmit sem lehetett látni. Mi lehetett a szobákban? Nem normális cigaretta illata érződött, hanem szagosított cigarettáé. Vagy marihuána, vagy valami hasonló lehetett. Nem tudom, hogy vízipólosaink nem vizsgált tagjainak az eredménye milyen lenne."

Emlékezetes, Mario Oreb a sydenyi olimpiát pont marihuána fogyasztása miatt volt kénytelen a televízióról nézni -minden bizonnyal Saric sem ússza meg komoly büntetés nélkül feltételezett ballépését.

HL, Nemzeti Sport 2001.09.23.

A horvát pólós komoly büntetésre számíthat
Saric: legalább fél év pauza

A marihuánafogyasztás miatt a doppingvizsgálaton megbukott Viseslav Saric igen kellemetlen helyzetbe került. A játékos a nyáron szerződött a Mladost Zagrebhez, ám Európa legeredményesebb csapata alighanem újabb játékos után lesz kénytelen nézni, hiszen Saric nem sokat tud segíteni. A horvát vízilabda-szövetség elnökségi tagjai telefonon (!) tartották meg a doppingüggyel kapcsolatos rendkívüli ülést, és felfüggesztették Saric játékjogát. Az ülés után az elnökség tagjai megerősítették, hogy a szabályzat szerint Saric legalább hat hónapos eltiltásra számíthat, de a telefonbeszélgetések során több, a maximum - nyolc hónapos eltiltás - mellett voksoltak. A magyarázat szerint tavaly Mario Oreb hasonló ügyében három hónapra szóló eltiltást kapott, de a megismételt esetben (mint amilyen a mostani) legalább hat hónapig nem játszhat. Mivel a vízipólósok cselekedetei példa nélküliek a sportemberek számára, valószínűleg súlyos büntetésre számíthat Saric, aki egyébként házasság előtt áll, és komolyan érinti az ügy (az anyagi veszteségről nem is beszélve, hiszen állítólag a Mladost felbonthatja vele a szerződést). Végső döntését a szövetség októberben hozza, amikor Neven Kovacevic szövetségi kapitány munkájáról is tárgyalnak. Nem lenne meglepő, ha az utóbbi világversenyek kudarcai után elköszönnének a szakembertől.

Heka László, Nemzeti Sport 2001.09.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001