FONTOS


 

Először a vasas tesztelte
Ismerkedési est

"Rendezünk neki egy kis welcome partyt" -- vigyorog Hesz Máté, a maga utánozhatatlan modorában. A Vasas-Plaket pólósa által elengedett "neki" Alekszandar Sostart takarja, a rangadókra szerzodtetett kapusfenomén ugyanis eloször tunik fel a Fradi edzésén. Amely nem ígérkezik könnyednek, elvégre a bivalyeros angyalföldi gárda tagjai tesztelik eloször a jugoszláv hálóort.

Nem akárki tapos a Komjádi vizében. Nyert olimpiát, világbajnokságot, Európa-bajnokságokat (a második júniusban, a Szigeten), Világkupát, BEK-et, BL-t, meg mindenféle kupát. Plusz négy bajnokságot a Partizan Beograddal, négyet a Becsejjel, kettot a Posillipo Napolival, kettot a CN Barcelonával. A labda mellett a sikert is vonzza.

A ferencvárosiak edzojüket, Gyöngyösi Andrást hallgatják, amikor a szerb kapus már javában melegít. Még fél óra a kezdésig, dehát negyven felé nehezebben érik el az izmok és a szalagok az üzemi homérsékletet. "Délelott elintéztük a formaságokat, aztán megkapta a szobáját a népligeti hotelben, ahonnan kocsival akart az uszodába menni, de szóltam neki, hogy ezt hagyja nyugodtan a parkolóban" -- mosolyog Wiesner Tamás szakosztályvezeto. -- Annyit azért mondtam neki, hogy az értékeit ne hagyja ott, elvégre Sean Boydot néhányszor kifosztották az elmúlt idény során..."

A tréning amúgy csak egy olimpiai bajnok kapust vonultat fel, Kósz Zoltán hiányzik a "hazaiaktól". A hosszúkezu szerbnek nincs irigylésre méltó dolga, társai közül egyedül Tóth Lászlót ismeri (még Óbecsérol), a többiek mozgását, blokkjait még szoknia kell. Dolgát csak nehezíti, hogy lövés foként emberelonybol érkezik -- az alkalmi játékvezeto, Gyarmati Dezso ítél boven az elején --, ráadásul elég jó kezekbol, sok esélye nincs az öreg rókának. A zónát is áttörik Vindischék, kapufás bombák akadnak be -- a világsztárok élete sem fenékig tejfel, na.

"Nehéz megmondani, mennyi idobe telik mire a társakkal kölcsönösen ráérzünk egymás mozgására -- válaszolta érdeklodésünkre a vízbol kikászálódó Sostar. -- Gyöngyösi Andrással folyamatosan beszélgetünk a követendo taktikáról, s úgy vélem, nem kell hozzá sok, hogy összeálljon a kép. Többet egyelore nehéz volna mondani, hiszen nagyon az elején járunk. Azt azért remélem, hogy vasárnap játszunk egy jó meccset."

Aztán, hogy az UTE-Taxi 2000 ellen mit mutat a most kissé öregurasan mozgó klasszis, majd elválik. Persze, ha valaki, o aztán igazán tudja: a versenylónak a derbi napján kell jól futnia.

AZ, Nemzeti Sport 2001.10.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001