FONTOS


 

Európai kupák: vegyes sorsolás
Kásásék Budapestre jönnek

Könnyedén jutott tovább a Ferencváros Franciaországban ("a torna színvonala magasabb volt a vártnál, de azért biztosan nyertünk. Jóllehet néha nagy nyomás alatt játszott a csapat, nem esett szét, ugyanolyan fegyelmezetten csinálta tovább a dolgát" - értékelte ötnapos kiruccanásukat az edző, Gyöngyösi András) - és cserébe, nem kiemeltként, a legkönnyebb selejtezőcsoportba kerültek a fradisták. Olyannyira, hogy a tréner kijelentette: "Elsőként szeretnénk továbbjutni!"

Másik LEN-kupa-indulónk, a BVSC-Brendon szakvezetője már korántsem optimista. A sorsolásról tőlünk értesülő Gerendás György elébb egy "az szép!..."-pel nyugtázta, hogy kiemeltként a legnehezebb kvartettben kell fellépniük, majd annyit mondott: "Megpróbálunk három jó meccset játszani, aztán lesz, ami lesz. Ettől a csapattól az első bravúrokat március-áprilisra lehet várni."

November 23. és 25. között egyébként Budapest sem marad ki az előjátékból: a Bajnokok Ligájában nagy terveket szövögető Honvéd gárdája itthon kezdi szereplését. Egy nem akármilyen mérkőzést mindenképpen láthatnak a magyar szurkolók, hiszen Fortuna ebbe a négyesbe küldte a Kásás Tamással és Steinmetz Barnával felálló Posillipo Napolit. A szlovén-román kettős gyaníthatóan csak statisztál majd, nem véletlen, hogy Kovács István, a Domino mestere a sorsolásról csupán annyit mondott: "Jó."

LEN Kupa, előselejtező, D-csoport: Ferencváros-Dauphins de Séte (francia) 12-8 (3-3, 3-1, 3-1, 3-3). Az FTC góldobói: Tóth L. 5, Katonás, Lehmann, Paján 2-2, Nyéki. További eredmény: Hannover-Linden (német)-Mladost Skopje (macedón) 15-8. A végeredmény: 1. FTC 8, 2. Oradea (román) 4 (38-32), 3. Dauphins 4 (36-32), 4. Hannover 4 (32-31), 5. Mladost 0

A selejtezők sorsolása. Bajnokok Ligája. A-csoport (Pireusz): Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Moszkva (orosz), Barceloneta Adecco (spanyol), Dinamo Kijev (ukrán). B-csoport (Becsej): Becsej-Nis Naftagasz (jugoszláv), Olympique Nice (francia), Alphen (holland), Syrens (máltai). C-csoport (Berlin): Spandau 04 (német), Jug Dubrovnik (horvát), NHZC Novaky (szlovák), Galatasaray (török). D-csoport (Budapest): Domino-BHSE, Posillipo Napoli (olasz), Triglav Kranj (szlovén), Rapid Bucuresti (román)

LEN-kupa. A-csoport (Barcelona): Catalunya (spanyol), BVSC-Brendon, Bologna (olasz), CSZKA Moszkva (orosz). B-csoport (Brescia): Brescia (olasz), Real Madrid (spanyol), Marseille (francia), Oradea (román). C-csoport (Split): POSK Split (horvát), Pro Recco (olasz), Partizan Beograd (jugoszláv), Panathinaikosz (görög). D-csoport (Hamm): Rote Erde Hamm (német), Ethnikosz Pireusz (görög), Primorje Rijeka (horvát), Ferencváros

AZ, Nemzeti Sport 2001.10.29.

Továbbjutni az első helyen

Hazai vizeken küzdhet a Honvéd-Dominó. A vízilabda Bajnokok Ligájában a magyar bajnok itthon fogadja november végén az olasz Posillipo Napolit, a román Rapid Bucurestit és a szlovén Krajn együttesét. A csoportból az első két helyezett jut tovább, így szinte biztos a hazaiak továbblépése. Ám itthon azért illik első helyen továbblépni, hiába erős a Kásással és Steinmetzcel felálló Posillipo.

- Körülbelül erre számítottam, két gyengébb csapat mellett egy erősebbre - mondja Kovács István, a Dominó mestere. - A BL-ben nincsenek könnyű meccsek. Az első helyen kell továbbjutnunk és minél előbb biztosítani helyünket a további küzdelmekben. Célunk a négy közé jutás, és ehhez mindenkit le kell győzni.

Még egy hónap van a mérkőzésekig, ám a honvédosok már készülnek a nápolyiakból. Videokazettákat gyűjtenek róluk, és azokat elemzik. Bár ez egy kicsit hamiskás, mivel a Posillipo sok sérültje miatt még nem mutathatta meg teljes erejét.


Vendégként hazai pályán

Kásás Tamás is a vállfájdalmaival küzd. Orvostól orvosig jár, hogy a kellemetlen fájdalmat elmulasztják. A múltkor ujjgyakorlatokat kellett kézisúlyzóval csinálnia, ám ettől a gerince fájdult meg.

- Örülök a sorsolásnak, hisz hazamehetek pár napra - mondja Kásás. - A csapattársaim is szeretnek Budapestre jönni. Ez lesz az első nagy erőpróba, ahol felmérhetjük, hogyan állunk. Ha most játszanánk a Honvéddal, lehet, hogy megvernének, mert sok a sérült és a csapat erőnléte sem az igazi. De még van időnk javítani.

(buda), A Sport 2001.11.03.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001