FONTOS


 

Budapesten edzőtáborozik a BL-döntős
Éles tesztek, pofonokkal

Arra mégiscsak illik odafigyelni, ha a májusi Bajnokok Ligája-döntot csupán hosszabbításban elveszto Olympiakosz Pireusz Budapesten edzotáborozik - különösen, hogy a görög gárdát Kásás Zoltán irányítja. A hellén bajnokcsapat a legtöbb idot a BVSC-Brendon uszodájában tölti, de csütörtökön és pénteken a Vasas-Plaket együttesével is megmérkozik, tesztjelleggel (a Domino-BHSE-t mint potenciális BL-ellenfelet kerüli).

Amikor Kásás Zoltánt arról kérdeztük, hogy a kissé hektikus óbecsei idényt követoen milyen körülmények közé csöppent Athénben, a mester elmosolyodott: "Összességében nem lehetek elégedetlen, a játékosanyag nem rossz, fizetnek rendesen - igaz, kisebb-nagyobb gondok akadnak szép számmal. Októberben például negyvenöt edzést tartottam, de csupán hét alkalommal volt jelen a komplett csapat: ezek után kénytelen voltam közölni a fiúkkal, hogyha meg akarják ismételni a tavalyi sikereket, akkor ennél nagyobb fegyelemre lesz szükség. A másik probléma, hogy a kulcsembernek szerzodtetett Trbojevicset valamilyen rejtélyes vírus támadta meg, három hétig vizsgálták Belgrádban, most vizsgálják Athénben, de okosat nemigen tudnak mondani. Volt orvos, aki állította, hogy a szívébe költözött a vírus, hagyja abba a játékot. Aztán kiderült, hogy ez nem igaz. A legfrissebb verzió szerint egy hónap múlva már teljes értéku játékos lehet, ám ez az én edzoi nyelvemre lefordítva azt jelenti, február elott aligha lehet olyan teljesítményre számítani tole, amiért ide szerzodtettük."

Kásás amúgy nagy türelemmel viseltetik fiai iránt, elvégre tudja, három éven belül o a harmadik edzojük. "Sztamenics beléjük verte a masszív jugoszláv vízilabdát, a horvát Matutinovic más stílust játszatott velük, most pedig jövök én, szintén újfajta elképzelésekkel" - fejtegette Kásás, aki amondó, az egykori szerb kapitány elég mély nyomokat hagyott kétéves muködése során a maga háromórás, "sulykolós" edzéseivel - ezek után az o másfél órás, intenzív, pörgos tréningjei kissé szokatlanokHadzitheodoruék számára.

Akikre egyébként igazán nem mondható, hogy ne feszítené bensejüket a görögös büszkeség: a BVSC-vel vívott partik során egy-egy rosszabb periódust követoen a vasutasok hagyományosan agresszív harcmodora felboszítette a vendégeket, s bizony az ilyenkor kialakult "egybesereglések" során elcsattant néhány pofon is. Ám a bunyók is bizonyítják, most aztán tényleg élesben gyakorolhatnak a magyar együttesek az egyik legjobb európai klubcsapat ellen. Amelynek háza táján szentül meg vannak gyozodve arról, Kásással révbe érnek a BL-ben. "Szolidan figyelmeztettem oket, hogy ez azért nem ennyire egyszeru, elvégre tavaly bírói segédlettel jutottak be a négyes döntobe, ott pedig egy teljesen kipukkadt Posillipóval találkoztak az elodöntoben, azaz kokeményen kell dolgozni ahhoz, hogy az álmaik valóra váljanak" - szögezte le az egykori szövetségi kapitány. Aki arról mindenképpen nevezetes, hogy egyszer már megcsinálta ezt a bravúrt: a Becsej 1999-ben elbukta a BL-döntot, amikor is jött Kásás, és a következo idényben gyozelemre vezette a plávikat...

CSG, Nemzeti Sport 2001.11.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001