FONTOS


 

A Vasas pólósa visszavágott a lőtéren
Varga lelőtte a Dominót

Meglehetosen fura módját választotta a Domino-BHSE a hét végi rangadó felkészüléséül: a csapat szerdán elobb megszokott módon a Koér utcai uszodában izzadt, ám utána, ahogy a gárda egyik klasszia, Tóth Imre fogalmazott: "A pszichikai felkészülés következett."

Utóbbi annyit tett, hogy a címvédo a sportlövoszakosztály kedves invitálásának eleget téve ellátogatott a Zách utcai lotérre, és fegyvert ragadott. "Kiváló hangulatban rögtönzött versenyt tartottunk. A csapat minden tagja kipróbálta céllövo tudományát. Novák Feri bácsival az élen a teljes szakosztályunk részt vett az eseményen, sot még az elnök úr, Kunszt Gábor is megtisztelt a jelenlétével bennünket. A sportlövoszakosztály szakmai igazgatójának, Záhonyi Attilának és társainak ezúton is köszönjük a szíves vendéglátást" -magyarázta a "fokolompos", az ötletadó-foszervezo Tóth Imre, aki az elso jelentések alapján a tizedik helyen végzett a versenyen, ám némi vita után egy hellyel elobbre lépett. "Na, ne már! Miért elozött volna meg Gergo?" -kérdezte a bíráskodást magára vállaló olimpiai bronzérmes lövotol, Záhonyi Attilától, aminek eredményeképp a kilencedik helyet "osztották" rá.

Hogy ki nyerte a viadalt?

Biztosan rengetegen tippelnének, mondjuk, a vízben halálbiztosan célzó Molnár Tamásra vagy Biros Péterre -nos "Papesz" negyedikként, "Fácán" pedig, írd és mondd, tizenhatodikként zárt. Talán hiányzott a (célzó)víz... Akit ez a legkevésbé sem zavart, az érdekes módon maga a díszvendég - Kovács István edzo szerint az egyik legjobb barát, alias - Varga II Zsolt volt. A Vasas játékosa - aki tavaly még a Honvédot segítette a bajnoki aranyhoz, és akit azóta is barátként szeretnek az egykori játszótársak - nem habozott sokat, maga mögé utasította a teljes mezonyt. A lövopályán tehát már sikerült az angyalföldi visszavágás...

A honvédosok közül Gombos Gábor vitte a prímet, második lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Jäger Gábor állhatott fel. "A mesteredzonek és Szívós Marcinak úgynevezett csipesztalálatot is sikerült elérnie..."-mosolygott Tóth Imre az egy-két, igencsak félrement találatra emlékezve.

Egy szó mint száz, a Fradi, illetve a jövo heti Posillipo Napoli elleni rangadók elott kiváló a hangulat a Domino háza táján, a csapatszellem töretlen, nem véletlenül mondta az ételrol és italról is gondoskodó Záhonyi Attila: "Nagy örömünkre szolgált ezeket a fiúkat fogadnunk, látszik, nagyon együtt vannak, és reméljük, hamarosan újra ellátogatnak hozzánk."

Egyesek szerint viszont a sportlövokön a sor, hogy kipróbálják a vízilabdát,noha - állítólag - nem hemzseg úszóbajnokoktól a Zách utca...

A. Z.

Sugártól kért segítséget a Solaris

A Horvát Kupában a Vasas-Plaket KEK-ellenfelétol, a Mladost Zagrebtól súlyos vereséget szenvedo Solaris (a fovárosiaktól végül senki sem hagyta el az együttest, azaz nem lesz könny? dolga a Somossy-csapatnak) régi játékosához, a Domino-BHSE-t erosíto Sugár Sándorhoz fordult segítségért: "Azt szeretnék, ha egy fiatal magyar center megszerzésében segédkeznék. Jó kapcsolatban vagyok eljövetelem óta a horvátokkal, már máskor is felhívtak. Megpróbálok nekik játékost szerezni, talán lesz, aki vállalja ezt a kiruccanást, az új környezet és kultúra megismerését. Jövo hónapban hazánkban edzotáborozik a Solaris, addigra remélhetoleg meglesz az a játékos, aki átigazol"- mondta a szerdai lövoverseny hatodikja. Sugár Sándor elismerte, visszavárják ot is évrol évre a horvátok, mindhiába, hiszen:"Remekül érzem magam a Honvédban, hülye lennék innen elmenni."

Folyamatosan vizsgálják a pápai játékost

VESZPRÉM. A hétvégén történt tragikus pápai eseményrol kiderült: a negyvenkét esztendos Kovács Sándor nem szívinfarktus miatt veszítette el eszméletét, és állt le a szívm?ködése. A veszprémi kórházba átszállított játékost folyamatosan vizsgálják az orvosok - egyelore nem tudják pontosan meghatározni, mi okozhatta a bajt. "Csak sejtik, hogy idegrendszeri probléma léphetett fel" -tájékoztatta lapunkat a pápai OB II-es együttes elnöke, Stemner István. Sajnos továbbra sincs teljesen magánál a pólós, nem tudja, mi történik körülötte. Ettol függetlenül bíznak az orvosok a teljes felépülésében, és ha nem is játszhat többet vízilabda-mérkozésen Kovács Sándor, talán teljes életet élhet.

AZ, Nemzeti Sport 2001.11.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Vízilabda.2001