FONTOS


 

Női junior világbajnokság, Perth - Kikaptak az olaszok Új-Zélandtól
Nálunk papírforma, náluk bombameglepetés

B-csoport, 1. forduló

Magyarország--Dél-Afrikai Köztársaság 9--1 (4--0, 2--0, 1--1, 2--0)

V: Wakayabashi (japán), Burman (német)

MAGYARORSZÁG: Tóth A. --Győri 1, Valkay Á. 2, Györe, Erdősi 1, Kisteleki 4, Tóth L. Cs: Molnár A., Hőnigh, Varga A., Ipacs 1, Zsámbok, Szaniszló (kapus). Szövetségi kapitány: Györe Lajos

DÉL-AFRIKA: van Houten --Stanley 1, Prigge, Schoeman, Wood, den Berg, Speirs. Cs: Cachucho, de Bruin, Keet, Odendaal, Oliver, Haralambous. Szövetségi kapitány: Brad Rowe

Gól --emberelőnyből: 4/1, ill. 2/0

Oroszország--Brazília 15--1 (1--0, 2--1, 5--0, 7--0), Kanada--Németország 7--2 (1--0, 3--0, 2--0, 1--2). A-csoport: Új-Zéland--Olaszország 5--0 (1--0, 1--0, 1--0, 2--0), Egyesült Államok--Görögország 8--4 (1--1, 3--1, 2--1, 2--1), Ausztrália--Venezuela 29--4 (8--1, 7--2, 7--1, 7--0)

Korán keltek lányaink -- persze a keltek szó jónéhányuk esetében hibádzik, hiszen az átállás, no meg a már-már kibírhatatlan hőség miatt amúgy sem aludtak... --, a perthi reggelen ugyanis a medencébe szólították őket a világbajnokság rendezői: az esemény nyitómérkőzését játszotta a magyar és a dél-afrikai válogatott. Kilenc órakor az impozáns nyitott uszodában egyértelmű esélyesként szállt vízbe Györe Lajos együttese.

Egy perc kellett ahhoz, hogy megszülessen a vb első gólja: az amerikában tanuló Kisteleki Dóra (ha valaki nem tudná: ő a labdarúgótrénernek, Kisteleki Istvánnak a lánya) avatta fel van Houten kapust. A jelentések szerint főleg a védekezésben mutatkozott óriási különbség a felek között, a mieink csak nagyritkán engedték lövéshez jutni a rivális játékosait, ha pedig eljutott valahogy a labda a kapuig, ott a kecskeméti hálóőr, a már a felnőttválogatottban is szerepet kapó Tóth Andrea állta útját. Az első negyedben Erdősi Vera, majd az év játékosa címre méltán pályázó Valkay Ágnes gólja következett, sőt, az első dudaszó előtt újra eredményes volt a felnőtt Európa-bajnoki címmel és vb-ezüsttel rendelkező tehetség.

Az olasz Gifa Palermo légiósa később inkább az előkészítésben jeleskedett, a góllövést Kisteleki vállalta magára --aki összesen négyig jutott.

Az első napi eredményeket böngészve feltűnhet egy óriási megleptés: ha hiszik ha nem, az olasz válogatott kikapott Új-Zéland tizenéveseitől, ráadásul úgy, hogy egy, azaz egyetlen találatot sem sikerült szereznie. Jose Giffeney megbabonázta az azzuri lányokat, a huszonnyolc perc során az összes lövést hárította. "Hihetetlen! Nagyon boldog vagyok, hogy először sikerült legyőznünk egy európai csapatot, amely ráadásul nem akármilyen ellenfél, hanem a végső győzelemre is esélyes olasz válogatott. Ébresszenek fel!" --hüledezett Woulie De Bie, az óceániai egység kapitánya. A mieink sem akartak hinni a szemüknek, meg is fogadták gyorsan, őket nem érheti ilyen kellemetlen meglepetés szombaton a németek ellen (sem).

Mestermérleg

Györe Lajos: --A korai időpontot és a nagy meleget figyelembe véve azt hiszem nagyon jól játszottunk, a védekezésünk rendkívül színvonalas volt.

Brad Rowe: -- Viszonylag szép eredményt értünk el, hiszen legutóbb tizennyolc egyre kaptunk ki a magyaroktól...A mi célunk nem is lehet más, mint az utolsó, tizenkettedik hely elkerülése.

Nemzeti Sport 2001.12.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001