FONTOS


 

Női junior világbajnokság, Perth
Hátul megnyert ütközet

B-csoport, 5. forduló

Magyarország-Kanada 6-4 (2-0, 2-1, 0-0, 2-3)

MAGYARORSZÁG: Tóth A. -Győri 1, Valkay Á. 3, Erdősi, Györe 1, Kisteleki 1, Tóth L. Cs: Molnár A., Varga A., Ipacs, Hőnigh, Zsámbok, Szaniszló (kapus)

A kanadai gólszerzők: Paradis 2, Braden, Ansell

Oroszország-Dél-Afrikai Köztársaság 19-2, Németország-Brazília 7-6. A végeredmény: 1. Oroszország 10 pont, 2. Magyarország 8, 3. Kanada 6, 4. Németország 4, 5. Brazília 2, 6. Dél-Afrika 0

A-csoport: Görögország-Olaszország 5-3, Egyesült Államok-Venezuela 18-2, Ausztrália-Új-Zéland 12-2. A végeredmény: 1. Ausztrália 9 (77-16), 2. Egyesült Államok 9 (56-15), 3. Görögország 6, 4. Új-Zéland 4, 5. Olaszország 2, 6. Venezuela 0

A csütörtöki negyeddöntő párosítása: Ausztrália-Németország, Egyesült Államok-Kanada, Oroszország-Új-Zéland, Magyarország-Görögország

Megkönnyebbült a perthi magyar kolónia...A nap mérkőzésén óriási volt a tét mindkét együttes, a magyar és a kanadai számára: a győztes a negyeddöntőben a verhető kategóriába tartozó görög, míg a vesztes a hazaia pályán küzdő asuztrálokkal döntetlenező, több mint veszélyes ellenfélnek számító amerikai csapat ellen küzdhet. Nem mindegy!

Az üdvözítőbb, sokkal, de sokkal üdvözítőbb helyzetet végül Györe Lajos tanítványai harcolták ki maguknak, akik a tétnek megfelelően a találkozó első másodpercétől kezve az összes energiájukat mozgosították. A jelentések szerint az első két negyedben káprázatosan játszottak a mieink: Kisteleki Dóra az előkészítésben jeleskedett, Valkay Ágnes szokása szerint lőtte a gólokat, Györe Anett kitűnően tartotta a kanadai centekeket, és a fanatasztikus adottságokkal rendelkező kapusunk is igazolta tehetségét. A szeleburdiságáról is ismert Tóth Andrea ezúttal az őrületbe kergett a tengerentúli támadókat, átlövések tucatját semlegesítette -amennyiben állandósítani tudná ezt a formát, kevesebbszer kerülne hullámvölgybe, kirobbanthatatlan lenne az extraklasszis Sós Ildikó mögött a felnőttválogatottban.

Írd és mondd, összesen négy gólt kapott a kecskeméti lány, naná, hogy ezt meglovagolva gond nélkül győzött a magyar hölgykoszorú. Az utolsó játékrészben egy kis lazítás is belefért, még így utoljára ezen a világbajnokságon, hiszen a szerdai szünnapon már a görögök elleni negyeddöntőre készül a társaság.

Mestermérleg

Györe Lajos: -A lányok végre maradéktalanul betartották a taktikai utasítást, ezért sikerült megnyernünk ezt a rendkívül fontos összecsapást.

Ahmed el Awadi: -Borzasztóan rosszul kezdtünk, ám ezt követően a magyarok nem tudták áttörni a falunkat. Sajnos nem vagyunk elég erősek, agresszívak, így nem jók a támadásaink.

Nemzeti Sport 2001.12.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001