FONTOS


 

Másodikként jutott tovább csoportjából a Honvéd
Olasz óra ébresztett

Kásás Tamást úgy harminc tinédzser lány vette körül a Kőér utcában a vasárnapi Honvéd-Posillipo BL-csoportrangadót követően, autogram után ácsingózva. Az érdeklődés, sajnos, nem pusztán a legnépszerűbb magyar pólósnak szólt, hanem a győztes csapat egyik kulcsfigurájának is, amiből azonnal kiderül: a - Kásás mellett Steinmetz Barnabást szintén soraikban tudó - nápolyiak "helybenhagyták" a hazai együttest.

Noha Kovács István edző előzetesen azt mondta, az övé semmivel sem gyengébb társaság, mint a nagy múltú riválisé, Birosostul, Kissestül, Molnárostul az volt az ember érzése, hogy dehogynem. A csoport első helyéről döntő találkozó első negyedét ugyan majdnem egyenrangú félként sikerült abszolválni - a csillárok kivételével mindenütt "lógó" nézők azt láthatták, hogy Steinmetz 16 másodperccel a játékrész végét jelző dudaszó előtt bevágja (0:1), a folytatásban már csak a szombaton a szlovén Kranj csapatát 13:8-ra fölülmúló Honvéd játékosait jellemezte a gólszegénység. A szomorú nélkülözés magyarázataként mindenekelőtt az hozható föl, hogy az olaszok a veterán Attolico kapus irányításával továbbra is szinte hibátlanul védekeztek, a szoros emberfogásban megfáradt magyarok támadásaiból tulajdonképpen minden hiányzott, amitől egy akció góllal végződik. Nagy-nagy szerencse, hogy Pelle Balázs kapus különlegesen jó napot fogott ki, így csupán Lisi és - a második hét perc utolsó szekundumában - Mannai fogott ki rajta. Az "Ébresztő, ébresztő!" Jägerre tette a legnagyobb hatást, mert - tizenhét percnyi játékot követően - megszerezte a Honvéd első gólját (1:4).

A 2:5-tel zárult harmadik szakasz után Kásás, majd Jerisov góljának "köszönhetően" kiütés közeli állapotba került a vendéglátó együttes (2:7). Bárány és Kiss Gergely javított valamelyest a bizonyítványon, de a 4:7-es végeredmény a legkevésbé a Bajnokok Ligája esetleges megnyeréséről szőtt álmokat erősíti.

A meccs után a rendszerint megfontoltan fogalmazó Kovács István bátortalanoknak és kishitűeknek nevezte a csoport második helyén is továbbjutó pozícióban végző pólósait, továbbá azt mondta róluk, hogy még van mit tanulniuk. A mögöttünk hagyott három nap konklúziója, hogy ne vitatkozzunk vele.

A csoport végeredménye: 1. Posillipo 6 pont, 2. Honvéd 4, 3. Rapid Bukarest 2, 4. Triglav Kranj 0.

A KEK-selejtezőben a Vasas, a LEN Kupában a BVSC és az FTC egyaránt csoportelsőként jutott a legjobb nyolcba.

BG, Népszabadság 2001.11.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001