FONTOS


 

Magyar pólósikerek szerte Európában

Mindhárom magyar férfivízilabda-csapat bravúros eredményt ért el a különböző európai kupák szombati mérkőzésein, ráadásul idegenben: a BL-ben a Fradi görög, a KEK-ben a BVSC horvát csapatot vert, a LEN Kupában érdekelt Vasas Spanyolországban ért el döntetlent.

Kitűnően kezdte csoportmérkőzéseinek sorozatát az FTC-Thomas Jeans együttese a vízilabda Bajnokok Ligájában: végig vezetve két góllal verte az Olimpiakosz Pireusz gárdáját. A magyar bajnok rendkívül fegyelmezett játékkal múlta felül ellenfelét. A görögök - túl a hazai pálya előnyein - hiába élvezték a játékvezetők támogatását. Csak egyszer, a harmadik negyedben - 4-4-nél - volt egyenlő az állás, egyébként mindig a Fradi vezetett.

Az idegenben aratott győzelem rendkívül értékes a BL négyes döntőjébe jutást illetően, miután a csoport favoritja, a címvédő jugoszláv Becsej mögött a papírforma FTC - Pireusz versenyfutást ígért a Final Four-szereplésért.

Vízilabda BL, Vörös-csoport, 1. forduló:

O. Pireusz (görög) - FTC-Thomas Jeans 6-8 (0-1, 1-2, 3-3, 2-2)
A magyar góldobók: Nyéki 4, Székely 3, Tiba 1.

A vízilabda LEN Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az történt a medencében, amit a várakozást messze felülmúlóan játszó Vasas akart. A magyar együttes 4-2-re és 7-5-re is vezetett, de a hazaiak jól hajráztak, s pontot mentettek. A vendégek közül a kapus Kovács Zoltán kimagasló teljesítményt nyújtott, s erre már csak azért is szükség volt, mert 6:2 volt a kiállítási arány - nem a Vasas "javára". Az elődöntőbe jutás a február 10-i budapesti visszavágón dől el, a magyarok kedvező pozícióban várják a második találkozót.

Vízilabda LEN Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

C.N. Barcelona (spanyol) - Vasas-Plaket 7-7 (1-1, 1-3, 3-2, 2-1)
A magyar góldobók:
Vindisch, Steinmetz Á., Katonás 2-2, Varga T. 1

Bravúros, 8-6-os győzelmet aratott Splitben a BVSC vízilabda csapata. A vasutasok 2-0-ás vezetést szereztek a találkozó elején, a hazaiak azonban kiegyenlítettek. A folytatásban ismét a magyarok játszottak fölényben, 5-3-ra, majd az utolsó negyed előtt 6-5-re vezetett a Gerendás-legénység. A splitiek még egyszer felzárkóztak, de a végén Ibolya és Fülöp újabb gólt lőtt, így alakult ki a váratlanul kedvező, kellemes meglepetést jelentő végeredmény. A visszavágó február 11-ién lesz, a BVSC - Gerendás György vezetőedző óvatos megfogalmazása szerint - fél lábbal már az elődöntőben van.

Vízilabda KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

POSK Split (horvát) - BVSC-Brendon 6-8
A magyar góldobók
: Ibolya 3, Varjas, Kiss G., Szűcs, Madaras, Fülöp.

[origo], 2001.01.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001