FONTOS


 

Dobogós a vizilabda-importunk

Olaszország importálja a legtöbb vízilabdázót, Magyarország a második legnagyobb "felvevő piac".


Biros Péter: hazatérő légiós
A kontinentális kupaküzdelmek előselejtezőjének rajtjára időzítette az Európai Úszó Liga (LEN) annak a listának a közzétételét, amelyen 105 pólós szerepel az idei nemzetközi átigazolások összesítéseként.

A sorban Olaszország foglalja el az első helyet 34 újonnan igazolt külföldivel, Magyarország hússzal a második, de ez nem a valós helyzetet tükrözi, miután tizenhárman itt születtek, s csak visszatelepülők valamilyen más országból (például a Dominóhoz érkező olimpiai bajnokok - Kiss G., Biros, Molnár - is Olaszországból, illetve Jugoszláviából tértek haza). Meglepetés a harmadik helyen: kilenc országból tizenhárom játékost csábított el hat francia csapat.

A nemcsak klubot, hanem országot is cserélők között Magyarország az éllovas 28 frissen szerződtetett vízilabdázóval: a 13 hazatérő melletti 15 újonc közül négy-négy az olasz és a francia, három a német, kettő a svájci és egy-egy a spanyol, illetve a török bajnokságot erősíti ebben a szezonban. A hazai medencékben a jugoszlávok és a szlovákok a legkapósabbak három-három képviselőjükkel.

Klubszinten a legszorgosabb mennyiségi és minőségi "bevásárlók" között említi a LEN-statisztika - az olasz Camogli és Pescara társaságában - a magyar bajnok Dominót, ráadásul azzal a kiegészítéssel, hogy a budapesti együttes ennek köszönhetően a Bajnokok Ligájának egyik favoritjává lépett elő. Az ellenkező véglet a jugoszláv Nis Naftagas Becej esete: a tavalyi BL-győztes csődközelbe került, és emiatt tíz meghatározó játékosa távozott külföldre.

[origo] 2001.10.25

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001