FONTOS


 

Csőd szélén a VK Becsej

A többszörös jugoszláv bajnok és kupagyoztes, tavaly Bajnokok Ligája-elso óbecsei vízilabdacsapat szinte kilátástalan anyagi helyzetben van, és az MTI értesülése szerint teljesen bizonytalan, hogy meg tudja-e rendezni a Bajnokok Ligájának egyik csoportküzdelmét a jövo héten.

A szponzorok hátat fordítottak a hajdani sikercsapatnak, és a vezetok a múlt szombati bajnoki rajtra alig tudtak összeszedni annyi pénzt, hogy elutazzon az együttes a 80 km-re lévo Szabadkára.

Ezen a héten nemegyszer már csak "száraz" edzést tartottak a pólósok, mert sötét volt az uszodában. A létesítmény villanyszámláját ugyanis már régen nem fizették, ezért kikapcsolták az áramot.

November 23-25. között a francia, a holland és a máltai bajnok vendégeskedne Óbecsén. Ez az egyik leggyengébb BL-selejtezo csoport, a hazaiak könnyen továbbjuthatnának. Pénz azonban nincs, s ha a jugoszláv bajnok lemondaná a rendezést, akkor annak beláthatatlan következményei lennének.

Ezzel kapcsolatban Mészáros István csapatkapitány azt mondta: "Tudomásom szerint ilyen esetben az adott ország bajnokát négy évre kitiltanák a Bajnokok Ligájából. Csak reménykedhetünk, hogy végül mégis Óbecsén rendezhetjük a tornát."

Az elmúlt szezonban a VK Becsej együttesét erosítette két magyar olimpiai bajnok, Molnár Tamás és Biros Péter is. Mindketten azért (is) távoztak, s szerzodtek a magyar bajnok Domino BHSE-hez, mert a csapat szétszéledt a pénztelenség miatt.

[origo] 2001.11.16

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001