FONTOS


 

Férfi és női kupafinálé az egri Bitskey-uszodában

Az 1929 óta élvonalbeli szerepléssel büszkélkedő egri vízilabdasport eddig egyetlen alkalommal rendezhetett Magyar Kupa-döntőt. Az 1972-es fináléban az Egri Dózsa ellenfele a Ferencváros volt a Bárány-uszodában. A Rüll, Lutter, Pócsik, Katona, Bolya, Regős, Olajos, Kácsor, Krajcsovics összetételű hazai gárda parázs küzdelemben 7-6-ra nyert a fővárosiak ellen. A Magyar Vízilabda Szövetség keddi elnökségi ülésének döntése alapján március 18-án (vasárnap) a férfi és a női kupadöntőt is a Bitskey Aladár Uszodában rendezik meg. Amint arról dr. Halmos R. Péter elnökségi tag, a UPC-Eger VK ügyvezető igazgatója beszámolt, a férfiak 11.15 órától (tv2), a hölgyek 12.45-től mérkőznek.

Sajnos, az egriek balszerencsés sorsolással a Honvéd-Dominóval találkoztak a nyolc közé jutásért, és elbúcsúztak a küzdelmektől. A negyeddöntőben ismét ügyködött Fortuna, és a négy legjobb csapatot egymás ellen sorsolta. A párosítás: Honvéd-Domino - Vasas, Szolnok - Szeged, Szentes - OSC vagy Vidám Vízilovak, FTC - BVSC. Az első mérkőzéseket március 3-án, a visszavágókat március 5-én rendezik.

Döntött az elnökség a félbeszakadt Vidám Vízilovak - OSC találkozó ügyében, és bírói műhibát állapított meg. A találkozót a szabálytalan félbeszakítás időpontjától folytatva újrajátsszák. Az április 11-i Whirpool-gála előkészületei is javában zajlanak, amikor is a Kemény Dénes által irányított magyar válogatott látogat Egerbe.

B. R., Heves megyei Hírlap 2001.03.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001