FONTOS


 

Harapjatok, Vasi Aligátorok!

Közel egy ével ezelőtt, amikor már szóba került egy szombathelyi vízilabda-csapat létrehozása, még nagyon messzinek tűnt a vízreszállás pillanata. Az út nem is volt egyenes, de az első "szakaszgyőzelmet" megszerezték az Aligátorok (ezen a "művésznéven" fog szerepelni a csapat): február 3-án a városi Fedett uszodában Kovács Lajos, edző tréninget fog vezényelni.

Tímár Péter és Juhász Tibor, elnökségi tagok arcáról több ránc is lekerült, utolsó találkozásunk óta. Akkor, szeptember tájékán meg uszodahiányról, egyezségekről, költségvetés tervezetről és a rengeteg jelentkezőről beszélgettünk. Ma élménybeszámolóként zúdították ránk, események sokaságát, avagy a sikerhez vezető út állomáshelyeit.

És sikerült!

Mára a felsorolt problémák megoldottnak látszanak. Az ősszel még nem sikerült betervezni a Fedett uszoda programjába a vízipólosok szakmailag megalapozott edzéstervét, mégis sikerült. Kialkudott bérleti díjak, plussz sávok, késői nyitva tartás - ezek nélkül nem lehet csapatot építeni. No és a Vasivíz Rt. vezérigazgatója, Wagner József és a létesítmény vezetője, Krisztián László közreműködése nélkül sem. A tárgy feltételeket a Szombathelyi Vízilabda Klubnál már korábbi, szövetségi ígéreten alapulva biztosítottnak tekintették. Így is lett, érkeztek sapkák, labdák, nadrágok, ezeken sem múlik már semmi!

Az első edzés

A részletekből összeállt a kép, jöhet a munka érdemi része. Az első edzés időpontját február 3-ára tűzték ki. Az "osztály kezdő létszáma" még csak saccolható, de jó jel, hogy az alapító közgyűlésen több, mint negyvenen voltak jelen. Egy héttel korábban, január 26-án, a Paragvári úti iskola tornatermében ayért még egy toboroyást megejtenek az Alligátorok, bár áldoyatokról biztosan nem fogunk hírt kapni.

A szakma

A BVSC egykori játékosa, Kovács Lajos fogja irányítani az edzéseket. A felnőtt csapat mellett feladatköre kiterjed az utánpótlás bázisának felépítésére és a senior csapat kordában tartására is. A cél egyértelmű: a gyerekeknek a Sulipoló bajnokságban, a "nagyoknak" a szeptembertől rajtoló 2001/2002-es évi OB II-es küzdelemsorozatban bizonyítani, hogy már valóban létezik Szombathelyen is vizilabdázás!

Unger Tamás, Sporthírek 2001.01.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001