FONTOS


 

Somossy lemondásáról beszélt az uszoda

Az Újpest és a Ferencváros a hazai vízipóló-bajnoki múlt két legeredményesebb csapata. De a sportban mindig jelen van, és e jelenben az UTE a rájátszás előtt főszponzorát és két újabb meghatározó játékosát is elveszítette. Ennek dacára 6-6-os idegenbeli döntetlennel nyitott a BVSC ellen, majd pontot rabolt a Honvédtól is, tehát sem az elsőnek, sem a másodiknak nem adta meg magát. A Fradi ezalatt 9-4-re elintézte a Vasast, azután zaklatott meccsen, centerének végleges kiállítása miatt 11-8-ra kikapott a BVSC-től.

A két fél tegnapi, népligeti összecsapása előtt a 4. Ferencváros két ponttal előzte meg az 5. Újpestet, és mivel a kieséses rendszerű play offba négyen kerülnek be, a derbinek a jelen erőviszonyok mellett a jövő kilátásait is tisztáznia kellett.

Ez annyiban meg is történt, hogy a hazaiak végig vezetve nyertek 6-2-re. Félidőben 3-0-ra elhúztak, majd 4-0 után 4-2-re még felzárkóztak a vendégek, ám az utolsó negyed megint a Fradié volt, így alakult ki a 6-2. A két kapus, Kósz Zoltán és Nemes Gábor egyaránt jól fogott, de ez a végeredményből kiderül, hiszen fél tucat góllal simán lehetett nyerni.

A mérkőzésnél érdekesebb volt az a népligeti uszodában körbefutó információ, hogy a Ferencvárostól és a Szegedtől elszenvedett vereség hatására lemondott Somossy József, a Vasas vezetőedzője. Amikor nála teszteltük értesülésünket, ő így felelt:

- Más dolgunk van most, mint nyilatkozni, a Barcelona elleni mérkőzésre készülünk.

- Mi is úgy hallottuk, hogy a LEN-kupa-negyeddöntő után közlik a döntést...

- Kérem, akkor beszéljünk, ha lesz miről beszélni.

Rendben. Reméljük, vasárnap például arról, hogy a Vasas idegenben verte a Barcelonát, a Fradi pedig a BL-ben az Olympiakosz Pireuszt.

Sporthírek, 2001.01.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001