FONTOS


 

Válás az ÚVMK-Egernél

Közgyűlést tartott az ÚVMK-Eger közgyűlése, ahol a beszámolók elfogadása után módosították az alapszabályt. Az egyesület új nevet is kapott, így az egri vízilabdázók a jövőben UPC-Eger Vízilabda Klub (UPC-EVK) néven szerepelnek. Az úszók - akik már a korábban léptek a válás irányába - a közelmúltban alapították meg az Eger Városi Úszóklubot (EVUK).

- A fennmaradásáért küzdött az elmúlt esztendőben a klub - hangzott el Dr.
Halmos R. Péter
beszámolójából. - Az elmúlt hónapok történései (Baranyai György halála, Demeter Béla lemondása, az úszók kiválása, a Bitskey-uszoda átadása) új helyzetet teremtettek. A klub a UPC támogatása nélkül nem tudta volna átvészelni a 2000-es esztendőt.

A szakmai munkáról szóló beszámolóban Gyulavári Zoltán edző elemezte a sikeres nemzetközi szereplés és a hazai 7. helyezések hátterét. Utánpótlás és női vonalon elismerésre méltó módon tették a dolgukat az érdekeltek. A hölgyeknél Denk Zsuzsa révén válogatottja is van a csapatnak. Az UPC-EVK új elnökének Szabó Ervint, az UPC-Magyarország Kft. Kelet-magyarországi igazgatóját, alelnökének Réti Györgyöt, az UPC-Magyarország Kft. Heves-Nógrád megyei igazgatóját választották. Az UPC-EVK ügyvezető igazgatója dr. Halmos R. Péter lett, de elnökségi tagnak választották Homa János országgyűlési képviselőt, dr. Ringelhann György egykori polgármestert és dr. Áncsán Andrást a férfi csapat játékosát is.

Szabó Ervin: - Üzleti alapon működő támogatást nyújt az UPC-Magyarország Kft. a klubnak. Szeretnénk bizonyítani, hogy egy kisvárosban is működhet élsport. Az UPC-EVK nem lesz a fővárosi klubok nevelőegyesülete, sőt szeretnénk visszahozni az egri kötődésű játékosokat. Fő célunk, hogy folyamatosan megtöltsük nézőkkel a Bitskey-uszodát és a magyar élmezőnybe vezessük a csapatot.

A Bitskey Aladár Uszodában megalakított Eger Városi Úszóklub (EVUK) vezetői legfőbb célként azt fogalmazták meg, hogy vonzóvá tegyék a sportot az érdeklődő fiatalok számára. Mint elmondták, az új sportszervezet nem jogutódja az ÚVMK úszószakosztályának.

A sportklub elnöke Katona József, titkára Fábián József lett. Az elnökség tagjai közé választották Varga Zoltánt, Visontai Józsefet és Utassyné Gyergyák Magdolnát. A felügyelőbizottság elnöke dr. Ringelhann György lett, tagjai, Vermes Albán és Soós B. Attila.

Bódi Csaba, Sporthírek 2001.02.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001