FONTOS


 

BL, KEK, LEN Kupa: nem a magyarok az esélyesek

Szerencsére ritkán fordul elő az, ami szombaton várható: magyar vízilabdás élcsapatok esélytelenként veszik fel a harcot riválisaikkal. Most a Bajnokok Ligájának csoportmérkőzései, valamint a KEK és a LEN Kupa elődöntőjének visszavágóján nem az FTC, a BVSC, illetve a Vasas a favorit.

BL, Vörös-csoport, 4. forduló:
Nis Naftagas Becej (jugoszláv) - FTC-Thomas Jeans, Óbecse, 20 ó.


Székely Bulcsú (fehér sapkában) és társai
nem feltett kézzel mennek Óbecsére
A vendéglátó jugoszlávok a BL címvédői, s bár akad nekik is gondjuk épp elég (például olimpiai bajnok idegenlégiósuk, Biros Péter térdsérüléssel bajlódik és bizonytalan a játéka), magabiztosan vezetnek a csoportban és menetelnek a négyes döntő, a Final Four felé. Kásás Zoltán edző többi játékosa - köztük a másik ötkarikás aranyérmes magyar, Molnár Péter - harcra kész, s a tréner szerint a Fradi ellen "kötelező a győzelem".

Jellemző a felfokozott óbecsei várakozásra, hogy nagyszabású sajtótájékoztatót is tartottak a házigazdák, amelyen Nikola Uskokovic, a Kotorból származó gólzsák nem mulasztotta el megemlíteni: az FTC elleni első meccsen (10-4-es vendégsiker a Komjádiban) nyújtották idei legjobb játékukat.

A Ferencváros péntek déltől Szegeden készül és csak alig két órával a mérkőzés előtt érkezik Óbecsére. Vad Lajos tanítványai fogadkoznak, hogy nem feltett kézzel mennek a medencébe, de tudják: számukra inkább a hátralévő két hazai csoportmérkőzés (március 24-én a francia Olympique Nice, április 7-én a görög Olimpiakosz Pireusz ellen) a fontos a továbbjutást jelentő második hely megszerzése szempontjából.

A csoport állása:
1. Becej 6 pont,
2. Nice 2 (28-29),
3. Pireusz 2 (22-23),
4. FTC 2 (21-27).

A szombati találkozót az orosz Vlagyimir Koszov és a holland Anton Bervec vezeti.
Az óbecsei sajtótájékoztatón szóba került, hogy a BL május 17-18-án sorra kerülő négyes döntőjének rendezését Dubrovnik kérte, de amig be nem fejeződnek a csoportküzdelmek, nem tudni: ki lesz a házigazda. Az Adria-parti város helyzete azért is bizonytalan (bár a helyi Jug a másik csoportból továbbjutónak látszik), mert nem kap állami támogatást és önállóan képtelen kifizetni a 100 000 svájci frankos "jogdíjat".

KEK-elődöntő, visszavágó:
BVSC-Brendon - C.N. Barceloneta Adecco (spanyol), Szőnyi út, 14.45

Az első találkozón a magyar kupagyőztes 12-8-as vereséget szenvedett, s ez nem sok jóval bíztat az atlantai olimpiai bajnokokkal érkező katalánok ellen. Salvador Gomez, a vendégek egyik "veteránja" 5 góllal járult hozzá csapata sikeréhez, s a visszavágó előtt az EFE spanyol hírügynökségnek adott nyilatkozatában határozottan kijelentette: biztos a továbbjutásban, a döntőbejutásban, ahol szivesen látná ellenfélként Fodor Rajmund együttesét, az olasz RN Florentiát. (A reménybeli rivális viszonylag szerény, 7-5-ös előnnyel utazott a másik elődöntő visszavágójára, Volgográdba.)

LEN Kupa-elődöntő, visszavágó:
Mladost Zagreb (horvát) - Vasas-Plaket, Zágráb, 19

A sydneyi aranyérmes Varga Zsolt együttese budapesti vendégszereplése során kiütéses győzelmet aratott, s ötgólos (12-7) előnye biztos döntőbejutást ígér. A Vasason legfeljebb valamilyen csoda segíthet a horvát fővárosban.
A másik ágon a görög Vuliagmeni esélyes, miután Bresciában is nyert 7-6-ra.

Sporthírek, 2001.03.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001