FONTOS


 

Áprilisban Egerben játszanak a Kemény-legények

A Sydneyben aranyérmet szerzett magyar férfi vízilabda válogatott látványos showműsor keretében száll vízbe az április 11-én Egerben rendezendő Whirpool pólós-gálán, ahol az OB I-es UPC-Egri VK lesz dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttesének az ellenfele.

- A cég minden évben több vidéki várost meglátogat különböző rendezvényekkel, és valamilyen karitatív célú felajánlással segíti az ott élőket - nyilatkozta Gerő László, a Whirpool Magyarország Kft. ügyvezető-igazgatója a Bitskey-uszodában tartott sajtótájékoztatón. - Az idén elsőként Egerre esett a választásunk, és mivel kiemelt támogatói vagyunk a Sydney-ben aranyérmet nyert magyar vízilabdásoknak, az impozáns Bitskey-uszodában látványos szórakoztató showműsort rendezünk április 11-én, csütörtökön 19 órától. A rendezvény alkalmával legújabb (hatodik érzék) mosógépünket adjuk át az Egri Leukémiás Daganatos és Immunhiányos Gyerekekért Alapítványnak.

A Whirpool háziasszonya, Béres Alexandra fitness-világbajnok és tornászcsapata látványos egyedülálló bemutatókkal színesíti majd a vízilabdások mérkőzését.

- A december óta most találkozom majd a döntően külföldi csapatokban játszó, a budapesti Eb-re készülő játékosokkal - mondta dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Mivel a Whirpool a fő támogatónk, örömmel teszünk eleget a meghívásnak, és a három napos edzőtábor zárásaként érkezünk Egerbe. Jöttünk volna már szívesen hamarabb is, de a decemberi Európa Kupa egri rendezése nem az előzetes tervek szerint alakult. Nem akarunk komoly mérkőzést, látványos showműsort ígérhetek a csapatom nevében. Döntően az olimpiai bajnok csapatra épül az Eb-válogatott, de még vannak nyitott kérdések.

Nemzeti együttesünk az UPC-Egri VK gárdájával ellen mérkőzik, némileg sajátságos szabályok szerint. Az MTV-t képviselő Knézy Jenő lesz a műsorvezető, aki elmondta:

- Jó néhány ötletet használunk fel az 1956-os melbourne-i olimpián győztes magyarok történetei alapján. Kárpáti "Gyurikáék" nem tértek haza közvetlenül az olimpiáról, hanem Amerikában turnéztak. A lelkes jenkik érdekes módon akkor tapsoltak, az akkor még számukra ismeretlen játékot figyelve, ha valakit lenyomtak a víz alá. Sajátságos szabályok szerint zajlik majd a gálamérkőzés, negyedenként is változtatunk, rögbielemeket is bevethetnek a pólósok. Lesz olyan negyed ahol csak a "rosszabbik" kézzel, vagy csak két kézzel lehet majd játékba avatkozni.

Gyulavári Zoltán, az UPC-EVK edzője hangsúlyozta: - Nagy megtiszteltetés a klubnak, hogy a Sydney sztárjai ellen mérkőzhetünk. A gyerekpólósok végre testközelből láthatják példaképeiket. A rendezvény hozzásegítheti az egri vízilabdát a jövőbeni bajnoki céljaik megvalósításához. Belépőjegyek 500 forintos áron elővételben már kaphatók a Bitskey Aladár Uszodában.

Bódi Csaba, Sporthírek 2001.03.20.

Kásásék Egerben is parádéznak majd

A decemberben átadott egri Bitskey Aladár Uszoda a Magyar Kupa döntői után újabb érdekes esemény helyszíne lesz április 11-én 19 órakor. Mint arról kedden az uszodában tájékoztatták a sajtó képviselőit, Whirlpool vízilabda-parádé keretében találkozik az olimpiai bajnok magyar válogatott, valamint az UPC Eger együttese - de meglehetősen sajátos szabályok szerint, kifejezetten a közönség szórakoztatására játszanak egy meccset. A teljes kikapcsolódást célozza Béres Alexandra fitnessvilágbajnok és tornászcsapatainank fellépése is, a rendezvény szóvivői tisztét pedig Knézy Jenő televíziós sportriporter vállalta.

A sajtótájékoztatón egyebek mellett megjelent Kemény Dénes, a férfiválogatott szövetségi kapitánya is, aki a következőket mondta:

- December óta először találkozom majd a komplett csapattal. Háromnapos közös gyakorlást végzünk a fiúkkal, annak befejező része lesz az egri esemény. Rövidített pályán extra szabályok szerint pólózunk, sőt talán rögbizünk is a vízben. Nevettetni, szórakoztatni szeretnénk a közönséget ebben a csodálatos uszodában.

A tervek szerint bő másfél órás programra a helyszínen elővételben is lehet jegyet váltani, egységesen 500 forintért.

FB, Nemzeti Sport 2001.03.21.

Whirpool pólósgála Egerben

A Whirpool 1992 óta van jelen Magyarországon, évi 11 milliárdos forgalmat bonyolít le, a háztartási gépek piacán 25-28 százalékos a részesedése. A cég minden évben több vidéki várost meglátogat különböző rendezvényekkel, és valamilyen karitatív célú felajánlással segíti az ott élőket - nyilatkozta Gerő László, a Whirpool Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a Bitskey-uszodában megtartott sajtótájékoztatón.

- Az idén elsőként Egerre esett a választásunk, és mivel kiemelt támogatói vagyunk a Sydneyben aranyérmet nyert magyar vízilabdásoknak, az impozáns Bitskey-uszodában látványos szórakoztató showműsort rendezünk április 11-én, szerdán 19 órától. A rendezvény alkalmával legújabb mosógépünket adjuk át az Egri Leukémiás, Daganatos és Immunhiányos Gyerekekért Alapítványnak.

A Whirpool háziasszonya, Béres Alexandra fitness-világbajnok és tornászcsapata látványos, egyedülálló bemutatókkal színesíti majd a vízilabdások mérkőzését.

- December óta most találkozok majd a döntően külföldi csapatokban játszó, a budapesti Eb-re készülő játékosokkal - mondta dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány. Mivel a Whirpool a fő támogatónk, örömmel teszünk eleget a meghívásnak, és a háromnapos edzőtábor zárásaként érkezünk Egerbe. Jöttünk volna már szívesen hamarabb is, de a decemberi Európa-kupa egri rendezése nem jött össze. Nem akarunk komoly mérkőzést, látványos showműsort ígérhetek a csapatom nevében.

A magyar válogatott a UPC-Eger ellen mérkőzik, némileg sajátságos szabályok szerint. Az MTV-t képviselő Knézy Jenő lesz a műsorvezető, aki elmondta:

- Jó néhány ötletet használunk fel az 1956-os melbourne-i olimpián győztes magyarok történetei alapján. Kárpáti "Gyurikáék" nem tértek haza közvetlenül az olimpiáról, hanem Amerikában turnéztak. A lelkes jenkik érdekes módon akkor tapsoltak az akkor még számukra ismeretlen játékot figyelve, ha valakit lenyomtak a víz alá. Sajátságos szabályok szerint zajlik majd a gálamérkőzés, negyedenként is változtatunk, rögbielemeket is bevethetnek a pólósok. Lesz olyen negyed, ahol csak a "roszszabbik" kézzel, vagy csak két kézzel lehet majd játékba avatkozni.

Gyulavári Zoltán, a UPC-Eger edzője hangsúlyozta:
- Nagy megtiszteltetés a klubnak, hogy a Sydney sztárjai ellen mérkőzhetünk. A gyerekpólósok végre testközelből láthatják példaképeiket. A rendezvény hozzásegítheti az egri vízilabdát a jövőbeni bajnoki céljaik megvalósításához.
Belépőjegyek 500 forintos áron elővételben már kaphatók a Bitskey Aladár Uszodában.

Bajzát Rafael, www.hevesmegyeihirlap.hu 2001.03.22.

Birosék szórakoztatva segítettek

Béres Alexandra fitness-világbajnok volt az egri Bitskey Aladár Uszodában rendezett Whirlpool-gálának a háziasszonya, amelyen teltházas közönség előtt játszott egymással barátságos mérkőzést a házigazda UPC-Eger csapata és a Sydneyben aranyérmes magyar válogatott.

Bemelegítésként Béres Alexandra és öt fős csapata tartott bemutatót a medence partján. A mozgást és az egészséges életmódot reklámozó hölgy egy párost is táncolt, majd következhettek a víz, pontosabban a póló derék férfijai. Az est szóvivője, Knézy Jenő először a házigazdának számító UPC Eger OB I.-es gárdáját szólította egyenként közönség elé, de úgy, hogy sajátos ízekkel fűszerezték is a srácok érdemeit. Aztán következett az utóbbi években számos világversenyen győztes, Sydneyben aranyérmes magyar válogatott, a 13 fős keretből igazoltan Steinmetz, Kásás és Varga Zs. hiányzott. Szakítva a szabályokkal játszottak a csapatok először 3x5 perces negyedeket, majd végül egy igazi hétpercest. A sípot Madarasi Attila nemzetközi játékvezető és dr. Horuczi Csaba alpolgármester fújta nem hiába, gólbíróként Vermes Albán és Tasi László lengette a zászlót.

Az első öt percben komolyra fogták a dolgot a fiúk, mindenki játszhatta, amit ebben a sportágban tud. Jászberényi és Kósz remekül védte a kaput, a gólok sorsát Benedek nyitotta. Knézy mindent kommentált, így szundikálásról szó sem lehetett, szavaival igyekezett srófolni a hangulatot úgy a medencében, mint a lelátón. A szóvivő pankrációt jelzett a továbbiakra, ami annyit jelentett, hogy a pólósok csak a "rosszabb" kezükkel avatkozhattak játékba. Birosnak ballal is ment a gólszerzés, de Seressék is megtették a dolgukat nemzetünk legjobbjaival szemben. Azt követően két kézzel kellett pólózni. A játék kissé hasonlított a kosárlabdához. sokat úsztak a játékosok, mert nem dédelgethették egy kézzel a labdát. A harmadik öt percben mindent szabad volt a fiúknak, a bírókra gyakorlatilag nem is volt szükség.

A befejező játékrész valódi vízilabda volt. Olyan, amit a magyarok magas szinten művelnek. Játszottak a fiúk, mindkét oldalon a tudásuk javát adva. Szórakozva szórakoztattak, így a gála maximálisan elérte célját, a közönség méltán tapsolt. A ráadást is "megjátszották". Kemény Dénes szövetségi kapitány és Gyulavári Zoltán az egriek edzője összesúgott és kikiáltották a mezőny legjobbjának - egyébként méltán - Biros Pétert. Az Egerben feltűnt pólós kapott a Whirlpool cégtől egy csodás mosógépet, amit természetesen nyomban felajánlott az Egri Leukémiás Daganatos és Immunhiányos Gyerekekért Alapítvány javára.

Eredmény:

UPC Eger - Magyar válogatott 5:15 (1:4, 0:3, 1:4, 3:4)

Eger, Bitskey-uszoda, 1300 néző. V.: Madarasi, dr. Horuczi.
Eger: Jászberényi (Kiss P.) - dr. Áncsán 1, Kiss Sz., Szabolcsi 2, Hegedűs, Seress, Ragó, Pieskó, Ágner 2, Kiss L., Veréb, Cseh, Bial. Edző: Gyulavári Zoltán.
Magyar-válogatott: Kósz - Székely, Märtz 1, Vári 1, Kiss G. 2, Benedek 3, Fodor 1, Szécsi, Molnár T. 1, Biros 6. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.

Bódi Csaba, Sporthírek 2001.04.12.

Egerben telt ház nézte a válogatottat
Biros-show ballal

Whirpool-gála néven vízilabda-showműsor volt szerdán este Egerben, a decemberben felavatott Bitskey Aladár uszodában. Telt házas érdeklődés mellett, mintegy ezerötszáz néző jelenlétében szóvivői szerepkörben Knézy Jenő televíziós sportriporter köszöntötte a közönséget, majd a gála háziasszonya, Béres Alexandra fittneszvilágbajnok és ötfős csapata tartott bemutatót. Ezt követően a házigazda UPC Eger OB I-es csapatát szólították színre, majd következett az olimpiai bajnok magyar válogatott - három igazolt hiányzóval.

A három játékrész egyaránt öt-öt percig tartott. Először az érvényes szabályok szerint játszottak a csapatok, a gólok sorát Benedek nyitotta meg. Vízilabda-pankrációt konferált a műsorközlő az első szünetben, miután mindegyik játékos csak a "rosszabb" kezével avatkozhatott játékba.

Birosnak ballal is ment a gólszerzés...

Utána két kézzel kellett pólózni, a játék kissé hasonlított a kosárlabdához. Sokat úsztak a játékosok, na és persze szaporán hibáztak, mert nem lehetett dédelgetni a labdát. A következő öt percben mindent szabad volt a vízben, szinte bírók nélkül küzdöttek a csapatok. Birkózáshoz, rögbihez hasonlított a játék, lehetett visszahúzni és víz alá nyomni az ellenfelet. Áncsán emberhegy tetejéről lőtt például gólt, általános derültség közepette. A befejező játékrészben visszatértek a hagyományos szabályokhoz a csapatok, az idő is hétperces lett. A játékosok igyekeztek a közönség kedvében járni, szórakozva szórakoztattak, ezzel maximálisan elérte célját a gála. A válogatott végül 15-5-re nyerte a barátságos show-műsort. A közönség vastapssal köszönte meg a remek szórakozást.

Fesztbaum Béla, Nemzeti Sport 2001.04.12.

Egri gálameccs, húsz góllal

Parádéztak válogatott pólósaink az egri uszodában, hangulatos csatát vívott az Egerrel dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége.
- Az egyik főtámogatónk szervezte a gálameccset, aminek az volt az érdekessége, hogy a pálya kisebb volt, s eggyel kevesebb játékosunk ugrott vízbe. Ezenkívül a harmadik negyedben nehezítettük a srácok dolgát - nyilatkozta a kapitány. A kapusok csak két kézzel védhettek, a mezőnyjátékosok a ,gyengébbik" kezükkel lőhettek kapura, csak két kézzel passzolhattak és a kapura dobott labda nem érhetett vizet. Válogatottunk 15-5-re nyert, a közönség vastapssal köszöntötte a játékosokat.
- Az a legszebb az egészben, hogy a meccs napján már nem lehetett jegyet kapni. A magyar vízilabdának jót tenne, ha több ilyen vidéki gálát rendeznénk - tette hozzá Kemény.

Pataki Nóra, A színes sport 2001.04.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001