FONTOS


 

Nemzetközi póló az Árpádban

A hét végén huszáros hajrával, egy remek mérkőzésen, az egykor első osztályú Hódmezővásárhely ellen pontot szerző Békéscsabai VSC OB I B-s férfi vízilabdacsapatára nagy feladat vár hét közben. Két nemzetközi felkészülési mérkőzésen fogadnak vendégeket a békéscsabai Árpád fürdő 50 méteres, sátortetős uszodájában.

Először kedden, 19 órakor megmérkőzik a dr. Szlávik-legénység a svájci első ligás óragyári csapattal, a Schaffhausen együttesével. Két nappal később, csütörtökön, 18 órai kezdettel pedig az osztrák első ligás, Szentesen edzőtáborozó ASV Wien ruccan át egy mérkőzés erejéig a békéscsabai Árpádba, ahol ugyancsak a helyi OB I B-s csapattal veszi fel a küzdelmet.

Vetési Péter, Sporthírek 2001.04.09.

Tanulni jöttek az osztrákok

A svájci első ligás csapat legyőzése után újabb vendéget fogadott a Békéscsabai VSC OB I B-s vízilabdacsapata: ezúttal az egy hete Magyarországon edzőtáborozó és mérkőzéseket játszó osztrák első ligás, ott a negyedik helyen tanyázó ASV Wien volt a viharsarkiak ellenfele, akiket végül is könnyedén legyőztek a hazaiak.

Mindkét csapat kissé tartalékos volt, a hazaiaknál a játékos edző, dr. Szlávik Győző bajlódik szemsérüléssel, Balázs pedig vállsérüléssel. A hazai csapatban ezúttal is helyet kapott néhány fiatal, akik vízre is szálltak. Gyors úszásokkal tarkított mérkőzést hozott az esti találkozó, de a hazaiak ötletesebben és sallang mentesebben játszottak. Érdekes, hogy a vendégek egyetlen emberelőnyüket sem tudtak kihasználni, két góljukat pedig úgy értek el, hogy egy emberük - kockáztatva a túloldalon a szellősebb védelmet - ott maradt Máté Attila kapuja előtt, azaz nem úszott vissza védekezni. A csabaiak ezt az előnyt ekkor nem tudták kihasználni, s sakk-matt helyzetben egy előrevágott labdából az osztrákok bevették a kaput. A két csapat között egyébként ekkora különbség volt, a sógoroknak még van mit tanulniuk a sportágból. Mint edzőjük elmondta: ezért is érkeztek hazánkba, hiszen kitől tanuljanak, ha nem egy olyan országban, ahol olimpiai bajnok a válogatott, s a második vonal is erős játékerőt képvisel nemzetközileg nézve.
Békéscsabai VSC-ASV Wien (osztrák) 11-4 (2-0, 2-2, 4-2, 3-0)

Nemzetközi felkészülési férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, Árpád fürdő, 100 néző. V.: Csabai Z. Békéscsaba: Máté - Lukácsi 3, Ludányi 1, Dávid 1, Latorczai 2, Pásztor A., Laczó P., Borsos 1, Tari 3, Berki D., ifj. Ricza, Jámbor, Laczó Gy. Az osztrákok dobói: Tóth 3, Tschirk 1. Gól emberelőnyből: 3/2, ill. 4/0. Négyméteresek 0, ill. 0.

Vetési Péter, Sporthírek 2001.04.12.

Svájci póló Békéscsabán

A Szentesen edzőtáborozó svájci első ligás, ott a hetedik helyen tanyázó óragyári csapattal sportszerű mérkőzést játszott a tartalékos Békéscsaba (dr. Szlávik szeme begyulladt, Latorczai egyetemi elfoglaltsága miatt nem szállhatott vízre).

Dallos Szentesről érkezett próbajátékra a Viharsarokba (a csongrádi gárda OB I-es csapatának játékosa a 19 esztendős vízilabdása), sajnos, a második negyed közepén megsérült. Az elején könnyedén elhúzott a hazai gárda (5-1), utána azonban a sok csere néha megzavarta a csabaiakat, így fokozatosan felzárkóztak a vendégek. Néhány fiatal is bizonyítási lehetőséget kapott a hazai együttesben, akik éltek a bizalommal. A finisben izgalmasan alakult a mérkőzés, 9-9-re egyenlített a svájci csapat, majd hat másodperccel a lefújás előtt Ludányi góljával nyert a Békéscsabai VSC.

Békéscsabai VSC-Schaffhausen (svájci) 10-9 (2-0, 3-1, 2-4, 3-4)

Nemzetközi felkészülési vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, Árpád fürdő, 100 néző. V.: Csabai, id. Ricza. Békéscsaba: Máté - Lukácsi 1, Balázs, ifj. Ricza, Ludányi 2, Dávid 2, Dallos 2, Pásztor A., Jámbor 1, Borsos, Puha, Tari 2, Berki D. Játékos edző: dr. Szlávik Győző. A svájciak dobói: Wehrli 3, Loviello 2, Müller, Oberhauser, Cocchi, Mocher 1-1. Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 4/2. Négyméteresek: 1/1, ill. 0/0.

Vetési Péter, Sporthírek 2001.04.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001