FONTOS


 

Férfi Világliga, B-csoport, 3. forduló, 1. mérkőzés, Budapest
Kísérleti mérkőzések
Világligára szóló eredmények

Négy mérkőzésen, azaz két fordulón van túl a vízilabda Világligában a magyar férfiválogatott. Moszkvában és ezen a hétvégén Zágrábban sem találtak legyőzőre a Kemény-legények. Pénteken és vasárnap ismét a horvátok várnak Váriékra a margitszigeti Hajós Alfréd-uszodában .

Két forduló után százszázalékosan, tizenhét gólos gólkülönbséggel vezeti a magyar válogatott a Világliga B csoportját.

- Nem szabad a Világligában elért eredményekből messzemenő következtetéseket levonni - mondja dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány. - A hoszszabb játékidő miatt másfajta játékra van szükség. A csapatok nagy része, akárcsak mi, a kísérletezésre használja fel a mérkőzéseket, már az athéni csapatot építik. Két-három mérkőzést még meg kell nyerni, hogy bátrabban kísérletezgethessek.


Kemény: alakul a csapat

A zsúfolt program akadályozza is a válogatott munkáját. Bár gólokkal nyertek Benedekék, a helyzetkihasználással akadnak gondjai a kapitánynak.

- Valami még hiányzik a csapatból. Ezt egy kis edzéssel pótolhatnánk, de a sorozatos mérkőzések és a pihenők miatt erre kevés idő marad. Mindazonáltal kezd a fejemben kirajzolódni az a csapat, melyre a Világkupán is számítok.

Buda, A színes sport 2002.07.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK