FONTOS


 

Kaliforniai reváns
Már a négyes döntő következik a vízilabda Világligában


Csoportelsőként várhatja az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga négyes döntőjét. Kemény Dénes (képünkön) szövetségi kapitány csapata a B csoport utolsó mérkőzésén tegnap a kaliforniai Moragában meggyőző játékkal, 11-8-ra verte az Egyesült Államokat, amelytől egy nappal korábban háromgólos vereséget (11-14) szenvedett.

- Védekezésben ezúttal sokkal jobbak voltunk, támadójátékunk viszont még mindig akadozott - értékelt Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Ezen a mérkőzésen Szécsi is jobban védett, de nem csak ő, hanem a csapat többi tagja is feljavult. Bár ezúttal is akadtak furcsa bírói ítéletek, mégis simán győztünk.

A csütörtöktől vasárnapig Patraszban sorra kerülő négyes döntőn, a magyar válogatott és a házigazda Görögország mellett, az A csoportban győztes Spanyolország és Oroszország száll vízbe. Kemény szerint szerencsés lenne két győzelemmel kezdeni, hogy ne az utolsó találkozón dőljön el a kettő közé jutás.

- A görögök új csapattal és új edzővel szerepelnek. A közelmúltban kilenc játékosuk is lemondta a válogatottságot, helyettük juniorokat tettek a csapatba. Az oroszokat ismerjük, hiszen a csoportmeccseken négyszer is legyőztük őket, a spanyol válogatottat viszont a vb-n láttam legutóbb.

Riskó Márton, A színes sport 2002.07.29.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK